Eco Performance Award 2019: onderscheidingen Beste Eco Performers op truckbeurs Transport Logistic 2019

Verschenen: 20 juni 2019

EPA juryvoorzitter Prof. Dr. Wolfgang Stölzle (Universiteit St.Gallen) en DKV directeur Marco van Kalleveen hebben op de DKV stand van truckbeurs Transport Logistic de winnaars geëerd van de Eco Performance Award. Bij de gevestigde bedrijven boekten Rigterink Logistik GmbH & Co. KG (categorie Middelgrote Bedrijven) en Coop Genossenschaft (categorie Grote Ondernemingen) succes. 

De prijs in de categorie Startups gaat naar RYTLE GmbH. De dit jaar voor het eerst uitgeloofde Innovatieprijs ging naar Holland Container Innovation Nederland B.V. Naast de winnaars ontvingen ook de andere finalisten een kwaliteitskeurmerk voor het bereiken van de eindronde van de competitie. Hierbij waren internationaal transportbedrijf LKW WALTER AG, Swissconnect AG en Notime AG. De Eco Performance Award is als onafhankelijk keurmerk in het leven geroepen door DKV Euro Service en zijn premium partners Knorr Bremse en PTV Group.  

Overtuigend totaalconcept Rigterink bij categorie Middelgrote Bedrijven

Transportbedrijf Rigterink uit het Duitse Nordhorn heeft de vakjury overtuigd met zijn vele maatregelen op gebied van duurzaamheid. Hieronder de transitie naar Euro 6, gebruik van E-trucks, hybride trucks en trucktreinen, introductie van een premiesysteem, gedecentraliseerd fleet management en het gebruik van drones, zonnepanelen en een zelfdenkende LED-lichtinstallatie voor het magazijn. 

Categorie Grote Bedrijven: Coop richt zich op gebruik van waterstoftrucks via gesloten circuit

Het concept van Coop Genossenschaft uit het Zwitserse Bazel is zowel hoogtepunt als wereldprimeur: rijden met waterstoftrucks binnen een gesloten circuit. In zijn functie als “waterstofprovider” voor Zwitserland werkt Coop aan het opzetten en optimaal benutten van de hiertoe benodigde infrastructuur van (waterstof)tankstations. Verder is de visie van het bedrijf gericht op CO2-neutrale bedrijfsvoering vanaf 2023.

RYTLE overtuigt in categorie Startups met gestandaardiseerde vervoersopdrachten voor bestelfietsen

RYTLE uit Bremen overtuigt met zijn innovatieve, alomvattende logistieke oplossing voor de zogeheten ‘last mile’. RYTLE is nu al actief in 15 landen en levert bestelfietsen voor city logistics met inbegrip van een gestandaardiseerde oproepprocedure.

Innovatieprijs voor opvouwbare scheepscontainer van Holland Container Innovation 

Holland Container Innovation uit Delft ontving een aparte onderscheiding voor het ontwikkelen van ’s werelds eerste ISO- / CSC-gecertificeerde opvouwbare scheepscontainer.Deze containers maken het verplaatsen van lege containers efficiënter en goedkoper, tegen lagere emissies. 

De uitreiking van de Eco Performance Award 2019 betekent ook de inschrijving voor de Eco Performance Award 2020. Gegadigden kunnen vanaf nu hun eerste, korte aanmelding doen. Meer informatie op www.eco-performance-award.de

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This