EEN VLOOT VAN 25 RENAULT TRUCKS MASTER Z.E. VOOR MIGROS IN ZWITSERLAND

Verschenen: 17 december 2020

MyMigros, de online supermarktdienst van de Zwitserse coöperatieve Migros Aar, verzekert klanten thuisbezorging met 100% elektrische Renault Trucks Master Z.E. bestelwagens. Er zijn 25 Renault Trucks Master Z.E. in gebruik genomen en in 2021 zullen 20 extra voertuigen zich bij deze MyMigros-vloot voegen. 

De Zwitserse coöperatieve Migros Aar lanceerde twee jaar geleden “MyMigros”, een online supermarktdienst met thuisbezorging. Als onderdeel van een duurzame aanpak worden alle leveringen uitgevoerd zonder vervuilende emissies en zonder geluidsoverlast door 25 Renault Trucks Master Z.E.

Deze 100% elektrische bedrijfsvoertuigen zijn perfect geschikt voor het gebruik in de stad en hebben toegang tot alle stedelijke gebieden, zelfs in de smalste straten en waar er verkeersbeperkingen zijn. Het laadvolume is identiek aan dat van zijn dieselequivalent, waarbij de batterijen onder de voorstoelen zijn geplaatst.

Momenteel zijn 25 Renault Trucks Master Z.E. in dienst en in 2021 zullen er nog 20 voertuigen bij de vloot komen.

Een autonomie perfect geschikt voor het gebruik

Voor het gebied dat door Migros Aar wordt bediend, namelijk 3 verschillende kantons van Zwitserland (Bern, Solothurn en Aargau), is de autonomie van de Renault Trucks Master Z.E. van 120 km ruim voldoende. Migros heeft altijd twee tot drie voertuigen ter beschikking staan bij het magazijn om klanten in de regio te bedienen, en elk voertuig heeft zijn eigen laadstation op zijn parkeerplaats.

“Voertuigen leveren bestellingen af ​​tussen 10.00 en 14.00 uur, keren twee uur terug naar hun laadstation en hervatten dan hun service tussen 16.00 en 20.00 uur. De ganse nacht blijft de Renault Trucks Master Z.E. dan aangesloten aan de laadkabel ”, legt Marcel Zaugg, Fleet Manager bij Migros Aar uit.” Een logistiek plan dat een perfecte optimalisatie van de voertuigautonomie mogelijk maakt.”

Technische specificaties Renault Trucks Master Z.E.

– PTAC: 3,1 tot 3,5 t

– Elektromotor met een vermogen van 57 kW

– Maximaal koppel: 225 Nm

– Maximale snelheid: 100 km / u

– Energieopslag: lithium-ionbatterijen van 33 kWh

– Bereik op NDEC-cyclus: 200 km

– Echte autonomie: tot 120 km

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This