Eerste 1.000 Nieuwe Generatie DAF trucks verkocht

Verschenen: 13 juli 2021

Overweldigende verkoopstart voor nieuwe generatie XF, XG en XG+

Binnen een maand na de officiële lancering heeft DAF al meer dan 1.000 klantorders ontvangen voor zijn Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ trucks. De volledig nieuwe voertuigserie voor langeafstandstransport gaat in oktober in productie en zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.

Op woensdag 9 juni onthulde DAF de nieuwe generatie XF, XG en XG+; de eerste trucks op de markt die maximaal profiteren van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Deze regelgeving maakt langere vrachtwagencombinaties mogelijk. Hierdoor kan de efficiëntie, veiligheid en het chauffeurscomfort van trucks naar een nog hoger niveau worden gebracht.

Zaken als optimale radii, zijpanelen die onder een hoek staan, rondingen in de voorruit en een cabine verlenging van 16 centimeter aan de voorzijde, resulteren in toonaangevende aerodynamica. Dat draagt bij aan een indrukwekkende verbetering van de brandstofefficiëntie van tot 10% en een gelijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Ongeëvenaarde veiligheid wordt bereikt door onder meer de ver naar beneden  doorlopende voorruit en portierramen, de kerb view window voor uitstekend direct zicht, het nieuwe DAF Digital Vision System en DAF Corner View.
De draaibare stoelen, het prachtige, volledig digitaal instrumentenpaneel, het Relax Bed en de sfeervolle interieurverlichting dragen samen met de ongekende hoeveelheid binnenruimte (12,5 m3 voor de XG+) bij aan het ongeëvenaarde bestuurderscomfort.

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw voertuigplatform dat helemaal voorbereid is op alternatieve batterij-elektrische en waterstof aandrijflijnen, die momenteel bij DAF in ontwikkeling zijn.

“DAF bestaat al 90 jaar maar nog nooit eerder bereikten we de mijlpaal van meer dan 1.000 klantorders al zo snel na een officiële lancering”, aldus Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “Wat deze mijlpaal nog meer bijzonder maakt, is dat de Nieuwe Generatie DAF pas in oktober in productie gaat en verreweg de meeste klanten onze geweldige trucks nog niet in het echt hebben kunnen bewonderen. Het laat zien dat we de toekomst zijn begonnen door een serie revolutionaire trucks te lanceren die écht baanbrekend zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.”


Het duurde nog geen maand voordat DAF zijn 1.000ste klantorder voor de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ trucks kon schrijven.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This