Eerste DAF CF Electric vuilniswagen afgeleverd aan ROVA.

Verschenen: 18 maart 2020

De eerste DAF CF Electric 6×2 vuilnisauto is in gebruik genomen door de Nederlandse afvalverwerker ROVA. Het voertuig maakt deel uit van een veldtest met vier vergelijkbare trucks. De truck is uitgerust met zowel een emissieloze VDL-aandrijflijn als met een volledig elektrische VDL-opbouw voor het inzamelen van vuilnis. ROVA zal de CF Electric inzetten in Zwolle.

Voor binnenstedelijke distributie maken toonaangevende Nederlandse en Duitse transportbedrijven en supermarktketens sinds eind 2018 gebruik van de DAF CF Electric 4×2. Terwijl in Nederland, België en Duitsland de beperkte verkoop van deze elektrisch trekkers opgang komt, begint nu een veldtest met vier volledig elektrische 6×2 bakwagens voor het ophalen van afval. Deze 3-assige voertuigen bieden een hoog laadvermogen (GVW tot 28 ton) en – dankzij een gestuurde sleepas – een hoge wendbaarheid. Voor voertuigen die in dichtbevolkte, stedelijke gebieden afval verzamelen is dat een groot voordeel.

Gebruikelijke routes 
De VDL E-power aandrijflijn van de DAF CF Electric 6×2 vuilniswagen is goed voor een vermogen van 210 kW en levert 2.000 Nm koppel – net als in de CF Electric trekker. De aandrijflijn wordt gevoed door een batterijpakket met een (bruto) vermogen van 170 kWh; genoeg voor het rijden van normale afvalinzamelingsroutes. Vuilnisauto’s keren meestal om de paar uur terug naar hun depot om het verzamelde afval te storten; een uitgelezen moment voor de DAF CF Electric om zijn batterij in slechts 30 minuten weer tot 80% op te laden.

“Net zo goed als een conventionele truck”
Voor ROVA is het gebruiksgemak van de DAF CF Electric vuilnisauto van het grootste belang, stelt Marco van Lente, directeur bij ROVA. “De DAF CF Electric is net zo goed en eenvoudig in te zetten als elke andere conventioneel aangedreven truck. We geloven oprecht dat het belangrijk is om vanaf het allereerste moment te participeren in de energietransitie omdat de natuurlijke bronnen steeds zeldzamer worden. Het zit in ons DNA om te zorgen voor de toekomst van onze planeet. Het inzetten van voertuigen met weinig uitstoot is onderdeel van ons duurzaamheidsplan.”

Fotobijschrift
De eerste DAF CF Electric 6×2 vuilnisauto is in gebruik genomen door de Nederlandse afvalinzamelaar ROVA.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This