Eerste Mercedes-Benz eCitaro in België voor De Decker – Van Riet.

Verschenen: 25 november 2021

Eind 2019 werden de eerste tien eCitaro’s in Duitsland afgeleverd, vele Europese landen volgden. Nu is het de beurt aan België om de eerste Mercedes-Benz eCitaro uit te leveren aan de groep De Decker – Van Riet. Het voertuig zal door De Decker – Van Riet, als onderaannemer van het Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn, ingezet worden op verschillende trajecten in de provincie Antwerpen. 

eMobility Mercedes-Benz

Volgens Rudy Werelds, BU Manager Personenvervoer bij De Decker – Van Riet, hebben zij in EvoBus Belgium een partner gevonden om het elektrificatietraject in te zetten. Het is een omvangrijk project waarin grote stappen gezet zijn. Zo is in het HQ te Malderen infrastructuur aangelegd om het elektrificeren van bussen mogelijk te maken.  Met de levering van de eCitaro heeft de DDVR zijn eerste elektrische bus in gebruik genomen. Mercedes-Benz ziet eMobility als een totaalconcept dat uit meerdere onderdelen bestaat. Via het OMNIplus ON Portaal kan DDVR de gegevens van de eCitaro steeds in real life volgen, zodat maximale transparantie van de ritplanning tot het beheer van de busdepots ontstaat. Daarnaast worden de buschauffeurs getraind, door de EvoBus Eurotrainer, voor het rijden en omgaan met de eCitaro. Bovendien kan Evobus adviseren op het vlak van stroomvoorziening, oplaadinfrastructuur evenals ondersteuning in de rittenplanning door een eenvoudige koppeling met de telematicasystemen via SignalStore. 

Solid State accu’s

De Decker – Van Riet heeft met de eCitaro gekozen voor Solid State batterijen of ook wel, lithium-metaal-polymeer accu’s. Met name de hoge energiedichtheid en de lange levensduur van 10 jaar, heeft DDVR doen besluiten om hiervoor te gaan. Erik Van den Berghe Operations Manager Maintenance & Infrastructure bij De Decker – Van Riet: “Ik ben zeer onder de indruk van de eerste testrit waarbij het lage energieverbruik boven mijn verwachting lag. Ik ben benieuwd naar de resultaten bij dagdagelijkse inzet. De actieradius en het lage verbruik zijn dus alvast veelbelovend. Dit voertuig is de eerste e-bus maar er zullen er binnenkort allicht meer volgen. De trend naar zero-emissie wordt door De Decker – Van Riet nu ingezet.”

De Decker – Van Riet (DDVR)

Als groep richt De Decker – Van Riet zich op het openbaar vervoer, als onderaannemer voor De Lijn. Maar ze zijn ook gespecialiseerd in tanktransport voor de scheikundige industrie. Het onderhoud van het volledige voertuigenpark waaronder citernes en bussen gebeurt in eigen werkplaatsen. DDVR heeft vier vestigingen in België, namelijk te Malderen, Aartselaar, Opwijk en Vilvoorde. Malderen is compleet voorzien van nieuwe infrastructuur voor het laden en het servicen van elektrische bussen. Naast de openbaar vervoerlijnen baat DDVR onder de naam Airport Express een eigen shuttle dienst uit tussen Antwerpen en Brussels Airport.

V.l.n.r. Rudy Werelds – Business Unit Manager DDVR, Erik Van den Berghe – Operations Manager Maintenance & Facility DDVR, Steven Somers, CEO Daimler Buses | EvoBus Belgium  

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This