EERSTE USED RENAULT TRUCKS ‘T 01 RACING’ GELEVERD IN BELGIË

Verschenen: 27 mei 2021

Om de komst van de 480 pk sterke 13 liter-motor in zijn aanbod van recente gebruikte modellen te markeren, ontwikkelde Renault Trucks de speciale editie ‘T 01 Racing’. De eerste twee Belgische exemplaren van het model, dat inspiratie put uit de racewereld, zijn inmiddels geleverd. Net zoals alle Used Renault Trucks modellen werden ze volledig gereviseerd in de Used Trucks Factory van het Franse merk.

De eerste 2 Renault Trucks T01 Racing in België zijn geleverd in Heusden Zolder en in Jamoigne. Een exemplaar werd in dienst genomen bij Daisy Express uit Riemst. Het jonge en dynamische logistiek bedrijf, dat vooral werkzaam is in de sector van de colli en koerierdiensten in heel Europa, is sinds 2013 klant bij de Renault Trucks Garage Bielen uit Heusden Zolder en telt nu 7 Renault Trucks in zijn wagenpark. Ook Transports Joseph Fornasari uit Neufchâteau, gespecialiseerd in autovervoer, ging voor een Renault Trucks T01 Racing. Transport Joseph Fornasari is klant bij Garage Herbeuval in Jamoigne.

Unieke uitvoering

De lijnen van de nieuwste generatie ‘gebruikte’ Euro 6 trekker zijn versterkt door de ontwerpers van de Halle du Design (HDD), onderdeel van Renault Trucks. Geïnspireerd door de racewereld is de Renault Trucks T 01 Racing voorzien van een modern en dynamisch ontwerp dat de technische prestaties van het voertuig onderstreept.

Het exterieur van de Renault Trucks T 01 Racing is bijzonder fraai en combineert in het spuitwerk drie tinten op een EKLA witte achtergrond: glimmend zwart, vlammend rood en pittig geel. Ook de binnenzijde van de koplampreflectoren is uitgevoerd in de opvallend rode kleur. Als finishing touch is de truck voorzien van spuitwerk op de zonneklep, de wieldoppen, het radiatorrooster en de achteruitkijkspiegels. Exclusieve en reflecterende stickers maken het design compleet.

Deze speciale editie is niet enkel te herkennen aan zijn exterieur, ook het interieur put inspiratie uit de racewereld. Zo zijn ook de instapbeugels voorzien van de speciale rode en gele kleur. De chauffeur komt vervolgens in een exclusief interieur met carbon-look, in een antracietgrijze uitvoering en met rode handgrepen voor de opbergruimten.

Tot slot zijn er verschillende opties mogelijk op het vlak van aanvullende carbon-elementen, LED-lichtaccessoires, luchthoorns of specifiek spuitwerk.

Used Trucks Factory

De metamorfose van de Renault Trucks T 01 Racing vindt plaats in de Used Trucks Factory in Bourg-en-Bresse. Voor de revisie, transformatie en het aanpassen van gebruikte voertuigen worden dezelfde processen gebruikt als bij de productie van nieuwe voertuigen.

Voor de Renault Trucks T 01 Racing komen alleen jong gebruikte voertuigen in aanmerking. Revisie is geheel in overeenstemming met de kwaliteitsnormen van Renault Trucks en vindt plaats met gecertificeerde, originele onderdelen. De trucks hebben een lage kilometerstand en worden geleverd met een fabrieksgarantie van 12 maanden of 120.000 km.

De T 01 Racing Edition is terug beschikbaar in december. Neem voor vragen omtrent de T 01 Racing Edition of alle overige used voertuigen rechtstreeks contact op met Didier Ceulebroeck didier.ceulebroeck@renault-trucks.com


Renault Used Truck T 01 Racing Edition op circuit

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This