Eerste volledig elektrische Mercedes-Benz eActros trucks op de Zwitserse wegen

Verschenen: 25 juni 2019

Twee Mercedes-Benz eActros trucks zijn in gebruik genomen door een tweetal Zwitserse bedrijven: logistiek dienstverlener Camion Transport en retailer Migros. De twee in gebruik genomen volledig elektrische trucks maken onderdeel uit van de zogenaamde eActros ‘Innovatievloot’. De elektrische vrachtwagens worden getest door bedrijven in diverse sectoren. 

Inzet eActros trucks

De 18-tons truck voor Camion Transport wordt ingezet voor het vervoer van stukgoederen vanaf het stadscentrum van St. Gallen. De 25-tons vrachtwagen van Migros gaat goederen transporteren naar supermarktketens in Zurich en omliggende regio. Beide e-trucks gaan dagelijks een afstand afleggen van 150 km. De trucks beschikken over een actieradius van 200 km bij een volledig opgeladen batterij. De trucks worden iedere avond opgeladen bij de depots van de bedrijven. Beide bedrijven zetten met de entree van de eActros trucks hun duurzaamheidsambities verder kracht bij. In Duitsland worden al intensieve praktijktests uitgevoerd met de emissievrije eActros.

eActros: emissievrij alternatief voor stadsdistributie

Twee elektromotoren bij de wielnaven van de achteras zorgen voor de aandrijving, met ieder een capaciteit van 126 kW (171 pk) en 485 Nm maximum koppel. Lithium-ion batterijen met een capaciteit van 240 kWh voorzien de eActros van de benodigde energie. Afhankelijk van het beschikbare oplaadvermogen kunnen de batterijen binnen twee uur (op 150 kW) worden opgeladen. 

eActros ‘Innovatievloot’

Als onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’ worden de 18- en 25-tons voertuigen getest door twintig bedrijven in diverse distributiesectoren en in hun eigen dagelijkse praktijk. Het testen van deze ‘Innovatievloot’ bestaat uit twee fases, ieder met tien ondernemingen. Feedback uit deze praktijkproeven wordt direct meegenomen in de verdere ontwikkeling van de eActros. Het doel is om vanaf 2021 schone en stille distributie in stedelijke gebieden mogelijk te maken met trucks. 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This