ELEKTRISCHE MOBILITEIT: EEN RENAULT TRUCKS D WIDE Z.E. MET FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

Verschenen: 7 januari 2021

Rhyner Logistik zet zich sterk in voor een duurzame transportaanpak en heeft zojuist een Renault Trucks D Wide Z.E. aangekocht om de Zwitserse Denner supermarkten te bevoorraden. In deze logica heeft de Zwitserse transporteur ook fotovoltaïsche panelen op de carrosserie van zijn elektrische Renault Trucks vrachtwagen geïnstalleerd om de koeleenheid te voeden. 

Een Renault Trucks D Wide Z.E. 100% elektrisch van 26 ton is zojuist toegetreden tot de vloot van 100 vrachtwagens van de Zwitserse transporteur Rhyner Logistik. Het bedrijf levert nu aan Denner-supermarkten in Zürich en omgeving, met respect voor het milieu en de levenskwaliteit van de inwoners van Zürich.

Om nog verder te gaan in zijn duurzame aanpak, heeft Rhyner Logistik beslist om fotovoltaïsche panelen op de voertuigcarrosserie te installeren om de koelunit van groene energie te voorzien. Een systeem dat bijzonder geschikt is voor temperatuurgecontroleerd transport, omdat juist bij hoge buitentemperaturen (zonneschijn) de bakwagen zoveel mogelijk gekoeld moet worden.

Ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de beste oplossing is om CO2-neutraal te worden, heeft Rhyner Logistik ook een snellaadstation aangeschaft. Voor optimale autonomie wordt de vrachtwagen tijdens het laden van de goederen bij het depot opgeladen. Omdat de truck wordt gebruikt in stedelijke gebieden, waar veel wordt geremd, bespaart de energieterugwinning ook 20 tot 30% energie en kunnen er dus extra kilometers gereden worden. Een globale aanpak voor een optimaal resultaat.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This