Elektrische VDL Citea’s rijden 200 miljoen kilometers

Verschenen: 3 augustus 2022

In slechts anderhalf jaar tijd is het aantal kilometers dat door elektrische VDL Citea’s in Europa is gereden verdubbeld. Stond de teller in februari van vorig jaar nog op 100 miljoen, deze maand is de grens van de 200 miljoen elektrische kilometers gepasseerd. “Een mijlpaal waar wij heel erg trots op zijn”, zegt Paul van Vuuren, CEO van VDL Bus & Coach.

In het afgelopen decennium heeft VDL Bus & Coach, na de introductie van de eerste Citea SLF- 120 Electric in 2013, een vooraanstaande positie verworven op de Europese markt voor elektrisch openbaar vervoer. In februari 2020 werd het behalen van de 50 miljoen elektrische kilometers gevierd, medio september 2020 stond de teller op 75 miljoen, gevolgd door de 100 miljoen in februari 2021. Inmiddels leggen de 1.300 elektrische VDL Citea’s iedere dag ruim 240.000 kilometers af in 11 Europese landen en 77 steden en regio’s. De 200 miljoen elektrische kilometers zorgen voor een besparing van bijna 28 miljoen kilogram CO2-uitstoot.

“In tien jaar tijd zijn wij er, bij de doorontwikkeling van onze VDL Citea’s, telkens in geslaagd oplossingen te vinden voor de eisen, behoeften en wensen vanuit de Europese markt”, legt Paul van Vuuren, CEO van VDL Bus & Coach, uit. Dat toont VDL nu weer met de introductie van de nieuwe generatie Citea.

“Wij hebben een veelzijdig mobiliteitsplatform ontwikkeld dat aansluit bij de duurzaamheidsambities van onze klanten. Op deze manier blijven wij vooroplopen in de openbaarvervoermarkt, waar wij op basis van onze ervaring toonaangevend zijn in Europa. De trend in de markt voor snelgroeiend elektrisch openbaar vervoer heeft zich – ook tijdens de coronacrisis – doorgezet, wat zichtbaar is door een afname van de vraag naar dieselvoertuigen. Wij hebben het afgelopen decennium bewezen een sterke, betrouwbare en ervaren partner te zijn, waardoor aanbestedende overheden en openbaarvervoerbedrijven blijven investeren in onze elektrische bussen. Daar zijn wij erg trots op. We blijven werken aan continue verbeteringen om deze status in de toekomst verder te kunnen uitbouwen.”

Nederland heeft de meeste elektrische VDL-voertuigen en legt daarmee ook de meeste elektrische kilometers af: bijna 165 miljoen. In 35 steden zijn ongeveer 650 elektrische bussen operationeel. Hierdoor zijn de elektrische Citea’s inmiddels een wezenlijk onderdeel van het huidige straatbeeld in heel Nederland geworden. Ze rijden in, onder andere, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Eindhoven. Daarnaast speelt VDL een belangrijke rol in de elektrificatie van steeds meer concessiegebieden, waarbij sprake is van inzet in kleinere steden en het streekvervoer.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa....

Van Hool definitief failliet

Van Hool definitief failliet

Vanmiddag kondigde co-CEO Marc Zwaaneveld aan dat Van Hool 's ochtends de boeken had neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Mechelen. Daarmee houdt de bussen- en trailerbouwer uit Koningshooikt definitief op te bestaan. Momenteel is een bindende bieding van VDL...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This