EQUIP AUTO 2019, EEN EDITIE BOORDEVOL ANIMATIES

Verschenen: 10 oktober 2019

 EQUIP AUTO, het belangrijkste event voor automotive aftersales en equipment vindt plaats van 15 tot 19 oktober 2019 in Paris Expo Porte de Versailles. Tijdens deze nieuwe editie vinden de 100.000 verwachte professionals tal van animaties die hen helpen de goede marktsituatie te benutten, die hen in staat stellen de nieuwe uitdagingen van hun sector aan te pakken en innovatieve oplossingen te ontdekken om hierop in te spelen en hun bedrijven aan te passen. 

Anticipatie, Innovatie, Opleiding en Gezelligheid zijn de sleutelwoorden voor dit programma boordevol animaties via ontmoetingsruimtes, specifieke sectoren, evenementen van partners en themaparcours! 

1. RUIMTES VOOR UITWISSELING EN ONTMOETINGEN 

De conferentieruimte

De editie van 2019 zal lezingen bevatten rond en in verband met de belofte van het salon: “Vandaag herstellen, morgen voorbereiden”. Deze lezingen zijn gebaseerd op 3 grote pijlers: Opleiding, Innovatie en Grote uitdagingen voor de sector.

Bezoekers kunnen er ontdekken, leren, uitwisselen, delen … over alle nieuwe uitdagingen van de sector, de markttrends en de laatste innovatieve oplossingen. Afsprak in de conferentieruimte van Paviljoen 2.2. 

De opleidingsruimte 

De opleidingsruimte van EQUIP AUTO bevindt zich dit jaar op de Pont des Expositions voor een maximale zichtbaarheid. 

De onderwerpen connectiviteit en koetswerk zullen ook tijdens het hele salon verder worden behandeld. 

2. SPECIFIEKE SECTOREN 

 • De ruimte voor start-ups: EQUIP AUTO focust op het talent van morgen met een vijftigtal jonge Franse en internationale start-ups die zijn samengebracht in een aparte ruimte in Paviljoen 2.2. 
 • EQUIP AUTO Classic: Door het grote succes van de eerste editie in 2017, komt EQUIP AUTO Classic in 2019 terug naar Paviljoen 3. Voor deze tweede editie zal EQUIP AUTO Classic worden georganiseerd in samenwerking met VINTAGE MECANIC. 
 • Univers VO: Met 36 verwachte professionele spelers verenigt het concept Univers VO opnieuw het beroep op EQUIP AUTO 2019, Paviljoen 1 – Gang E – Stand 070.

3. EVENEMENTEN VAN PARTNERS 

 • Internationale conferentie van T2M
  T2M (Transport Traffic and Mobility), de internationale organisatie over de geschiedenis van de mobiliteit, organiseert op donderdag 17 oktober in de namiddag een conferentie op EQUIP AUTO om informatie uit te wisselen over de overeenkomsten tussen wetenschappelijk onderzoek en de professionele wereld.
 • MonJob@FuturAuto
  De jaarlijkse afspraak van de studenten van de technische hogescholen, MonJob@FuturAuto, vindt plaats op 17 oktober 2019 op EQUIP AUTO.
 • Productie en automotive aftersales: uitdagingen voor 2020 in Europa
  Het eerste thema is: “de onderdelenmarkt in Frankrijk: positionering van de consument gepresenteerd door de FIEV”. Het tweede thema dat wordt aangesneden door IHS MARKIT is “automotive producten en markten in Europa: evoluties en perspectieven”. Deze conferentie vindt plaats op woensdag 16 oktober om 10 uur in Paviljoen 1, espace 2000.
 • De toekomst van de thermische motor en de gevolgen voor onze werkplaatsen?Georganiseerd door de FEDA – vrijdag 18 oktober 2019 – 9.30 uur – Paviljoen 4 – Zaal Océanie
 • Automotive data panel discussion: overview of pratical examples by automotive suppliers De FIEV en bureau Bird&Bird, in samenwerking met Xee en Xmotion – vrijdag 18 oktober – 10 tot 12.30 uur
 • Wedstrijd koetswerk lakwerk
  Deze wedstrijd is bedoeld voor de CFA-piloten van het ANFA-netwerk van de sector beloont deze wedstrijd de studenten die, dankzij hun technische en artistieke competenties, een koetswerk het best kunnen herstellen en lakken.
 • Garage te winnen op EQUIP AUTO!
  In samenwerking met EQUIP AUTO en dankzij de ondersteuning van tal van toeleveranciers en dienstenaanbieders, herhaalt de Franse automobielfederatie FNA zijn grote wedstrijd “Win een garage” op EQUIP AUTO 2019.

4. THEMAPARCOURS

Om bezoekers te begeleiden op het salon stelt EQUIP AUTO 8 themaparcours voor over de uitdagingen van de sector.

 • Parcours Onderhoud van elektronische systemen”: om werkplaatsen te helpen bij de elektronische diagnose van de meest recente voertuigen presenteren talrijke exposanten hun oplossingen en hulpmiddelen voor het onderhoud van de calculators en andere boordsystemen.
 • Parcours Aftersales zware vrachtwagens”: van Facom tot Texa, over Nexus Automotive, dit parcours focust op aanbiedingen en uitrustingen alsook op diensten en is een mooie gelegenheid voor de professionals uit deze sector om nieuwe kennis op te doen.
 • Parcours Circulaire economie”: van Indra Automobile Recycling met de tool “Précis” tot Alternative Autoparts met het gamma “Back2Car”, de grote namen uit de sector verwachten de bezoekers met hun beste experts. Op het programma: workshops met interessante demonstraties en presentaties!
 • Parcours Pneumatica”: dit parcours draait rond de belangrijkste specialisten uit de sector zoals de fabrikanten (Continental, Falken), distributeurs (Gettygo, Distri Cash enz.), leveranciers van werkplaatsuitrusting (Ateq, Gys enz.) en gespecialiseerde netwerken (Point S).
 • Parcours Opleiding”: Op een aftersalesmarkt die wordt geconfronteerd met steeds nieuwere technologieën is een optimalisatie van winst en productiviteit enkel mogelijk door de opleiding van de teams. Deze uitdaging is een belangrijk thema op EQUIP AUTO en aanwezig op de stands van talrijke exposanten: e-learningplatforms, webinars, technische begeleiding enz. Dit parcours biedt de beste diensten aan die zijn bedoeld om de competenties en expertise van de herstellers te verbeteren.
 • Parcours Start-ups:
  Als bewijs van een automotive markt in volle verandering, krijgen start-ups een aparte ruimte in Paviljoen 2.2.
 • Parcours Innovation”: via dit parcours ontdekken bezoekers snel de genomineerden en winnaars van de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile.

Er werd een Wedstrijdparcours bedacht voordevol verrassingen en sensaties! Door deel te nemen maken bezoekers twee keer per dag kans op een van de 96 winnende loten (behalve op dinsdag en zaterdag: op die dag is er slechts één trekkoing). Ook ontsnappingen, sterke emoties en gastronomie staan op het programma.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This