Farma-opleggers van McLanachan Transport Limited (MTL) met Thermo King Advancer Spectrum-multi-temperatuurkoeling

Verschenen: 25 augustus 2023

Thermo King Advancer Spectrum A-500-units zorgen voor nauwkeurige temperatuurregeling van MTL’s koelopleggers die zijn uitgerust voor het transport van farmaceutische producten.

McLanachan Transport Limited (MTL), een in Schotland gevestigde leverancier van gestructureerde logistieke diensten aan bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Europa, begon zijn leveringen met de eerste van tien nieuwe opleggers met Advancer Spectrum A-500-units. Advancer Spectrum-units zijn de nieuwste en meest geavanceerde multi-temperatuurkoelsystemen van Thermo King®, een leider in transporttemperatuurregelingsoplossingen en een merk van Trane Technologies (NYSE:TT).

De nieuwe op maat gemaakte multi-tempkoelopleggers worden voor MTL geproduceerd door Gray&Adams en geleverd door TIP op basis van langetermijnhuur met de steun vanThermo King Northern, een van de dealers van Thermo King in het VK.

“Aangezien we veel temperatuurgecontroleerde GDP oplossingen in de koudeketen ondersteunen voor de logistiek van toonaangevende farmaceutische bedrijven in heel Europa, leggen we grote nadruk op ons wagenpark en geven we dit onze volledige toewijding en uitgebreide investeringen”, aldus Damian McLanachan, algemeen directeur bij MTL. “De oplegger met volledige temperatuurcontrole is een geweldige aanvulling op ons wagenpark en brengt ons naar de volgende fase in onze reis als bedrijf. Gekoelde opleggers kunnen complex zijn. Samenwerking met langetermijnleveranciers maakt het echter succesvol. Ik wil Gray & Adams, Thermo King Northern en TIP bedanken voor al hun steun.”

“Advancer Spectrum-opleggerunits bieden onze klanten nauwkeurige multi-zone-temperatuurcontrole over hun opleggers, samen met lagere brandstof- en bedrijfskosten”, aldus Jon Jerrard-Dinn, Area Sales Manager UK bij Thermo King. “MTL kan er zeker van zijn dat de gevoelige lading van hun klanten, zoals farma, in een strakke, zorgvuldig gecontroleerde omgeving wordt bewaard. Advancer Spectrum stelt hen ook in staat om de omstandigheden voor verschillende soorten lading in verschillende delen van de oplegger aan te passen, van vrieskou aan de achterkant en slechts een beetje koel aan de voorkant tot een volledig bevroren lading.”

Thermo King Advancer Spectrum-units introduceren een nieuw prestatieniveau in de markt voor opleggers met meerdere temperaturen en bieden sectorleidende koelcapaciteit, temperatuurherstel en temperatuurpulldown. Advancer Spectrum-units zijn tot 30% zuiniger dan  de vorige generatie en hebben daarmee tot wel 30% langere service-intervallen en tot wel 60% minder ongepland onderhoud.

Advancer Spectrum is de eerste multi-temperatuuropleggerunit op de markt die volledige transparantie van brandstofniveaus en verbruik biedt. Klanten hebben zowel op de unit zelf als op afstand via telematica toegang tot het brandstofverbruik en andere gegevens, waardoor ze hun wagenpark innovatiever kunnen optimaliseren.  Wagenparkintelligentie is standaard, want Advancer Spectrum wordt geleverd met 2 jaar volledige, tweerichtings telematica-connectiviteitsservice.

De nieuwe Advancer Spectrum is voorzien van een 48V DC mild-hybrid technologie die nu beschikbaar is voor temperatuurconfiguraties van twee verschillende zones tijdens dezelfde rit, met nauwkeurig temperatuurbeheer en controle van instelpunten.

De nieuwe externe verdampers brengen extra capaciteit naar de afgelegen zone, waardoor de flexibiliteit en efficiëntie van de activiteiten van klanten worden gemaximaliseerd. Gecombineerd met de Advancer-multi-temp-controller kunnen klanten de temperatuur nauwkeurig regelen terwijl ze realtime inzicht krijgen in hoe de unit werkt, hoe de temperatuurzones presteren en hoeveel brandstof de unit verbruikt.

De ongeëvenaarde systeemefficiëntie van de Advancer Spectrum verlaagt de CO2-voetafdruk van klanten aanzienlijk met motoremissies die aanzienlijk lager zijn dan het maximum dat is toegestaan volgens de nieuwste NRMM Stage V-emissienormen. Advancer Spectrum-units zijn volledig compatibel met alternatieve stroombronnen van Thermo King, zoals het slimme energieterugwinningssysteem AxlePower en HybridDrive, die naadloos schakelen tussen diesel en elektrisch.

Alle Thermo King Advancer-units worden vervaardigd in de ultramoderne en koolstofneutrale (ISO 14064-1) productielijn van Thermo King in Galway, Ierland.

Ga voor meer informatie over het Advancer-portfolio naar www.europe.thermoking.comof www.tkadvancer.com.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This