Flixbus selecteert BYD voor pilot elektrische busdienst in Duitsland

Verschenen: 25 oktober 2018

Deze week is een van ‘s werelds eerste langeafstandsdiensten met een volledig elektrische bus van start gegaan. Flixbus voert de proef in Duitsland uit met een volledig elektrische bus van BYD.

Elektrische stadsbussen groeien langzaam maar zeker uit tot een vertrouwd gezicht in Europese binnensteden. De langeafstandsproef van Flixbus is een van de eerste pilots waarbij een volledig elektrische en emissievrije bus wordt ingezet voor een langeafstandsdienst. De Flixbus-route tussen Frankfurt en Mannheim, via Frankfurt Airport en Heidelberg, heeft een totale lengte van 100 kilometer en wordt vier keer per dag afgelegd.

“Elektrische voertuigen zijn duurder in aanschaf, maar deze investering verdient zichzelf in de toekomst terug”, zegt CEO Fabian Stenger van Flixbus DACH. “Met deze pilot willen we een duidelijk signaal afgeven en laten zien dat elektrische mobiliteit een haalbaar alternatief is.”

De volledig elektrische bus van BYD  wordt elke nacht een of twee keer opgeladen met een 80kW laadstation in het centrale busstation van Mannheim en Frankfurt. Tijdens de proefperiode van een jaar legt de bus zo’n 125.000 kilometer af. Over een periode van vijf jaar levert de elektrische Flixbus een besparing op van zo’n 110.000 ton co2.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, was samen met burgemeester Peter Kurz van Mannheim aanwezig bij de officiële ingebruikname van de nieuwe elektrische lijndienst. “BYD levert met trots een bijdrage aan deze historische gebeurtenis. Elektrische bussen bewijzen hun kwaliteiten overal ter wereld, maar worden in Europa nog maar weinig ingezet. Ook voor busmaatschappijen is elektrisch rijden een praktische en rendabele keuze. Met deze pilot zetten we samen een nieuwe stap in de elektrische revolutie van het personenvervoer, en ik ben blij dat BYD daar mee voorop loopt.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This