Ford en Volkswagen tekenen samenwerkingsakkoord

Verschenen: 11 juni 2020

Ford Motor Company en Volkswagen AG tekenden deze week een overeenkomst waarin hun vorig jaar aangekondigde samenwerking in Europa en op andere belangrijke markten wordt vastgelegd. Beide partners streven ernaar om zo sneller innovatieve voertuigen te kunnen ontwikkelen en hun respectievelijk aanbod te kunnen vergroten. 

Wat concrete plannen betreft wordt nu reeds aangekondigd dat er in 2022 een nieuwe pick-up komt, ontwikkeld en  gebouwd door Ford, en vermarkt als Volkswagen Amarok. Met andere woorden, de volgende Amarok zal gebaseerd zijn op de zeer succesvolle Ford Ranger, de best verkochte pick-up in Europa. 

Vanaf volgend jaar wordt het bestelwagenaanbod van beide partners uitgebreid met een stadsbestelwagen, gebaseerd op de jongste Caddy en ontwikkeld en gebouwd door Volkswagen Commercial Vehicles. Er is ook reeds sprake van een bestelwagen in de 1-ton klasse, die zal worden ontwikkeld door Ford. Die zal dan tegen 2023 als basis dienen voor een nieuwe elektrische Ford, die zal gebaseerd zijn op Volkswagen’s Modular Electric Drive, of MEB toolkit. De partners rekenen erop om van deze nieuwe modellen – de pick-ups en de beide bestelwagenmodellen – samen om en bij de 8 miljoen exemplaren te kunnen bouwen.

Verder willen beide partners intens gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe elektrische voertuigen. Beide merken gaan echter niet in elkaars kapitaal participeren, maar blijven concurrenten op de bedrijfswagenmarkt.

Meer nieuws

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich, de toonaangevende leverancier op het gebied van intralogistieke oplossingen, introduceert de elektrische vorkheftruck EFG 435. Deze geavanceerde vorkheftruck werd ontworpen met een focus op ergonomie, efficiëntie en duurzaamheid. Met de EFG 435 zet...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This