Ford F-Max is International Truck of the Year 2019

Verschenen: 19 september 2018

Een jury van 23 gespecialiseerde journalisten verkoos de Ford Trucks F-Max tot International Truck of the Year 2019. Op de persconferentie van Ford tijdens de IAA vakbeurs in Hannover (DE), mocht CEO Haydar Yenigün de trofee in ontvangst nemen. De Ford Truck haalde het van de Scania Urban Range en de Volvo FH/FM LNG trucks met een ruime puntenmarge. De jury was onder de indruk van de grote stappen die Ford heeft gezet bij de ontwikkeling van deze truck. Alle denkbare assistentie- en veiligheidssystemen worden standaard op deze wagen. De truck kan niet alleen met een lage TCO voor de dag komen, de wagen legt de lat ook bijzonder hoog als het gaat om comfort.

De door Ford zelf ontwikkelde en gebouwde 12,7 liter euro 6d motor is krachtig, stil en zuinig. Momenteel wordt nog van een Traxon versnellingsbak gebruik gemaakt, maar Ford zal binnen twee jaar een zelf ontwikkelde 16-gangsversnellingsbak monteren.

Met de F-Max biedt Ford een opvallende en goed gebouwde truck, die een echt alternatief vormt in de sterk concurrentiële transportsector.

Meer nieuws

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

DAF ontvangt grote order van UK Asset Alliance Group

Opdracht voor levering van 1.500 elektrische en dieseltrucks Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This