Ford nummer 1 op de Belgische LCV-markt

Verschenen: 6 januari 2021

Volgens de Febiac-cijfers verkocht Ford 10.955 bedrijfsvoertuigen op de Belgische markt in 2020. Het merk is daarmee voor het eerst marktleider is in dit segment. In vergelijking met 2012, toen Ford zijn nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen lanceerde, betekent dit een stijging van 189%. In deze periode klommen ze in de statistieken van de 6e naar de 1e plaats.  

Ford heeft in de afgelopen jaren een zeer evenwichtig en goed uitgedacht gamma bedrijfswagens ontwikkeld. Sterke punten zijn o.m. de uitstekende rijeigenschappen, moderne motoren, een goede basisuitrusting en gunstige TCO. In de voorbije 8 jaar wist de Transit niet minder dan driemaal de begeerde “International Van of the Year” trofee in de wacht te slepen (2012-2013-2020). In het afgelopen jaar kwam daar nog eens de tweejaarlijkse “International Pick-Up Award” bij voor de Ranger, die deze onderscheiding ook reeds in 2014 verdiende. Deze prijzen worden uitgereikt door een internationale vakjury van Europese journalisten, en behoren tot de hoogste onderscheidingen die een bedrijfswagen kan krijgen. Dat Ford met de Transit en de Ranger in de voorbije jaren de sterkste klimmer was op de Belgische en Europese bedrijfswagenmarkt (tot 3,5 ton), toont aan dat niet enkel een vakjury de kwaliteiten naar waarde schat, maar ook de professionals, die er dagelijks de baan mee op moeten.

Op de Europese markt is Ford is al enkele jaren marktleider bij de bestelwagens tot 3,5 ton. Ter herinnering, het gamma bestaat uit de Fiesta Van, Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom en Transit 2T, evenals de Ranger, die de afgelopen 5 jaar verantwoordelijk was voor 40% van de omzet in het pick-up segment. Er wordt ook aan de toekomst gedacht: Ford biedt al 3 geëlektrificeerde varianten van zijn bedrijfsvoertuigen aan: Transit Custom mHEV, Transit Custom PHEV, en Transit 2T mHEV. Een vierde geëlektrificeerde bedrijfsvoertuig wordt in 2022 de 100% elektrische versie van de Transit 2T.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This