Ford PHEV is International Van of the Year 2020

Verschenen: 21 november 2019

De nieuwe Ford Transit Plug in Hybrid werd met ruime voorsprong gekozen tot “Bestelwagen van het Jaar” door een Europese jury van 25 gespecialiseerde journalisten. Dit is de belangrijkste onderscheiding die een bestelwagen kan ontvangen. 

De eerste plug-in hybride bestelwagen uit de geschiedenis behaalt veruit de hoogste score met 97 punten. Op de tweede plaats, met 54 punten, eindigt nog een Ford, met name de Transit 2T ‘Mild hybrid’. Het podium wordt vervolledigd door de nieuwe Volkswagen Transporter T6.1. Andere kandidaten voor de prestigieuze onderscheiding waren de Renault Master en de jongste versies van de Iveco Daily en Fiat Ducato.

IVOTY voorzitter Jarlath Sweeney benadrukte dat Ford de enige is op de bestelwagenmarkt die gaat voor hybride aandrijving, zowel met de Plug-in Hybrid (PHEV) en de diesel aangedreven ‘mild hybrid’ (mHEV). De jury was gecharmeerd door de aandrijving die zowel op het platteland als in de stad bruikbaar is. De PHEV kan emissievrij rijden, zonder ‘rijbereik-angst’ en zonder compromissen te moeten sluiten op het vlak van  laadruimte of laadvermogen.  

Sinds de uitreiking van de eerste “International Van of the Year” prijs in 1992, is het de zesde maal dat Ford deze prijs in de wacht sleept.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This