Ford Trucks komt naar België

Verschenen: 10 maart 2021

Ford dealer Herman Noyens in Geel wordt de importeur voor Ford Trucks in België. Daarmee zet Ford Trucks een belangrijke stap in de uitrol van het merk door heel West-Europa. Met importeurs in Spanje, Portugal en Italië is het zuidelijke deel van Europa al afgedekt. In Oost-Europa zijn de trucks met blauwe ovaal al langer een bekend zicht.

Herman Noyens is een typisch familiebedrijf, dat momenteel onder leiding staat van broer en zus Jhon en Nathalie Noyens. De Ford dealer werd in 1967 opgericht door hun vader in het Kempische Kasterlee. In 1984 kwam er een vestiging in Arendonk, in 97 in Geel. Daarmee heeft Noyens over twee generaties stap voor stap een groot en belangrijk Ford-dealership uitgebouwd. De vestiging in Geel heeft bijvoorbeeld ook een Transit Centre, zodat Noyens kan terugvallen op ervaring in een B2B omgeving. In 2004 werd er een bijkomend filiaal in Turnhout opgestart, in 2012 in Herentals. Daarmee dekt Noyens de hele Antwerpse kempen af.

Sinds 2018 staan Jhon en Nathalie aan het roer. De onderhandelingen met Ford Trucks zijn gestart in maart van 2020. Op ongeveer een jaar tijd werd alles afgerond. Herman Noyens Trucks investeert meteen in een nieuw hoofdkwartier voor de zware trucks in Turnhout. Dat gebouw zal in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen. Op korte termijn worden 10 bijkomende personeelsleden aangeworven. Turnhout wordt  het truckcenter binnen de Noyens-organisatie. 

Verdere uitrol

Niet alleen België staat op de lijst van Ford Trucks, maar ook Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zouden in de loop van dit jaar een importeur moeten krijgen. In 2023 gaat de uitrol verder in de Scandinavische landen.

Er werd niet gekozen voor een “Belux”-organisatie, zoals nogal wat merken doen. In de opsomming op de lanceringspersconferentie werd duidelijk gesteld dat Luxemburg een eigen importeur krijgt.

Bestellen

Wat bestellingen betreft: de nieuwe trucks van Ford kunnen besteld worden via de website van Herman Noyens: www.fordtrucksbelgium.be

De levertijd zou 8 weken bedragen. De voertuigen kunnen rekenen op 24/7 service en ook diensten zoals renting zijn beschikbaar.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This