FRAIKIN doet bod op VIA Location

Verschenen: 24 oktober 2019

FRAIKIN Groep, leider in de langetermijnverhuur van commerciële en industriële voertuigen in Europa, kondigt aan dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met de aandeelhouders van VIA Location Group, Davidson Kempner en Triton Partners, met als doel het verwerven van het bedrijf. 

De nieuwe groep, bestaande uit FRAIKIN en VIA Location, zou ongeveer 3.500 werknemers in dienst hebben en een omzet van 1 miljard euro genereren. 

VIA Location levert al 100 jaar oplossingen voor wagenparkbeheer van industriële voertuigen, gespecialiseerd in langetermijnverhuur, kortetermijnverhuur, evenals onderhoud en beheer van wagenparken. Het bedrijf biedt zijn klanten de nabijheid van een netwerk van 46 agentschappen en 40 geïntegreerde werkplaatsen in Frankrijk en België. 

FRAIKIN wil VIA Location op lange termijn ondersteunen rond de strategische prioriteiten vooropgesteld door CEO, Philippe Mellier : 

  • Handhaving van onze positie als Europese leider in de markt
  • Het aanbieden van een breder scala aan innovatieve diensten dankzij 2 sterke merken met een goed nationaal netwerk 
  • Versterking van de duurzame groei van de 2 groepen 

Met dit aankoopaanbod wil FRAIKIN, dat zich al 75 jaar binnen de sector positioneert als referentie in Europa, zijn expertise uitbreiden met behoud van de identiteit van beide netwerken. 

Het voorstel zal ter raadpleging worden voorgelegd aan de vakbonden. De voltooiing van de deal – die zal worden uitgevoerd zonder enige cashtransactie- is onderworpen aan wettelijke goedkeuringen in Frankrijk en zal naar verwachting tegen juni 2020 worden afgerond. 

Phililppe Mellier, CEO van FRAIKIN :  «Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om met VIA Location te werken en deze te ondersteunen. Beide bedrijven delen een geschiedenis in de markt, met sterke merken en uitgebreide nationale netwerken. De combinatie zou de duurzame groei van beide groepen versterken en een breder scala aan innovatieve diensten aan klanten kunnen 

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This