Frigoblock introduceert de FK2-koelunit voor elektrische transportkoeling en duurzame leveringen

Verschenen: 18 november 2021

De nieuwe FK2 van Frigoblock, volledig elektrische transportkoelunit voor stadsdistributie, levert optimale duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Frigoblock, een van de meest toonaangevende fabrikanten van transportkoelunits in Europa en een merk van Thermo King®, introduceerde vandaag de FK2, zijn nieuwe volledig elektrische koelunit. Het ontwerp van de FK2-unit van Frigoblock combineert duurzaamheid, betrouwbaarheid en een intelligente werking om de volgende generatie stedelijke koelketens te versterken.

“Met de nieuwe FK2-unit leveren we niet alleen 100% elektrische koeltechnologie”, zegt Eric Breddels, productmanagementleider bij Frigoblock. “Vanaf het begin was het onze ambitie om deze capaciteit uit te breiden en operaties te optimaliseren op basis van data-inzichten. Het nieuwe ontwerp van de unit maakt gebruik van connectiviteit, operationele inzichten en efficiëntie die nodig zijn om vandaag en in de toekomst echt schone, emissiearme distributiepraktijken in steden te stimuleren.”

Vergeleken met dieselaangedreven units genereert de FK2 minder geluid en tot 50% emissiereductie, afhankelijk van het gebruik van de klant. Wanneer de FK2 is aangesloten op een elektrisch voertuig me accuvoeding, creëert hij emissievrije transportkoeloplossing. Deze capaciteiten zijn steeds belangrijker geworden voor klanten omdat ze hiermee kunnen aantonen dat ze voldoen aan de toenemende duurzame wetgeving voor stedelijke activiteiten.

De FK2 wordt elektrisch aangedreven met de beproefde dynamotechnologie van Frigoblock. Het zeer efficiënte Frigoblock-dynamo met elektrische aandrijving is ontworpen om de energie die wordt gegenereerd door de motor van de vrachtwagen te maximaliseren, wat bijdraagt aan een lager brandstofverbruik voor dieselaangedreven vrachtwagens. Voor duurzamere transportactiviteiten zijn FK2-units compatibel en kunnen ze worden geïnstalleerd op zowel hybride als elektrisch aangedreven vrachtwagens.

Connectiviteit, prestaties en betrouwbaarheid

Voor een betere bedrijfstijd, temperatuurcontrole en ladingveiligheid, kan de nieuwe FK2-unit geleverd worden met geïntegreerde telematica en connectiviteit dankzij de Thermo King BlueBox. Dit biedt de wagenparkbeheerder volledig, 24/7 inzicht in de werking van de unit, bewaking op afstand en proactieve controle via het TracKing-webportaal en de TK Reefer-applicatie. Klanten kunnen de werking van hun unit op elk moment volgen en de temperatuurinstelpunten tijdens elke rit duidelijk demonstreren. De oplossing verbindt de klant ook met een meertalig klantenserviceteam en het uitgebreide servicenetwerk voor 24/7 noodhulp. 

De nieuwe FK2 maakt gebruik van de zorgvuldig geteste, 100% elektrische Frigoblock-architectuur, die in vergelijking met complexere dieselaangedreven units minder onderhoud vereist en meer betrouwbaarheid en bedrijfstijd biedt.

“De FK2 incorporeert meer dan 40 jaar ontwerpexpertise bij Frigoblock”, zegt Eric Breddels. “Het is tractoronafhankelijke technologie die uitstekende prestaties en een geluidsarme werking biedt om te voldoen aan de eisen van onze klanten voor verbeterde duurzaamheid in hun binnenstedelijke activiteiten. De FK2 zal hen helpen om de uitstoot van hun bezorgactiviteiten te verminderen en een wereld van nieuwe kansen te openen.”

Ga voor meer informatie over Frigoblock-technologieën naar www.frigoblock.com.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This