Frigoblock introduceert nieuwe EK Whisper Elektrische, gesplitste koelsystemen voor montage onder het voertuig

Verschenen: 8 september 2022

Nieuwe technologieën zorgen voor minder geluid, betere prestaties en minder onderhoud in een compact design dat het kleinste op de markt is.

Frigoblock, een van de toonaangevende fabrikanten van transportkoelunits in Europa en een merk van Thermo King®, heeft vandaag de nieuwe 
EK Whisper aangekondigd. Deze nieuwste, geluidsarme, elektrische onderbouwkoelsystemen zullen te zien zijn op de IAA Transportation 2022-show in Hannover, Duitsland. De nieuwe 
EK Whisper-modellen genereren minder geluid, waardoor klanten hun diensten kunnen leveren met minder impact op stedelijke gemeenschappen.

De nieuwe Frigoblock EK-Series is ontworpen voor multi-drop-leveringen en combineert een hoge koelcapaciteit, snelle pulldown en geen directe CO2-uitstoot. De modellen zijn geschikt voor stadsdistributie met single- en multitemptoepassingen. De nieuwe EK-Series wordt aangedreven door zeer efficiënte Frigoblock-invertertechnologie en kan ook worden aangesloten op batterijpakketten om tijdens stilstand van de vrachtwagen te blijven werken. De EK-Series is compatibel met de nieuwste voertuigtechnologieën, waaronder LNG-, CNG- en batterij-elektrische voertuigen. 

“Exploitanten van koelwagenparken hebben altijd voor aanzienlijke uitdagingen gestaan, die verder gaan dan de eerste en belangrijkste vereiste om temperatuurgevoelige lading in topconditie af te leveren. Ze hechten groot belang aan de kwaliteit van het transport, het voldoen aan de nieuwste emissie- en geluidsnormen en de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de technologie”, zegt Sergio Blas Medina, productmanager bij Frigoblock. “We hebben de EK-Series opnieuw ontworpen om aan hun eisen te voldoen en deze te overtreffen. We hebben naar onze klanten geluisterd en leveren nu de nieuwe EK-Series met een nieuw ontwerp, verbeterde prestaties en verhoogde betrouwbaarheid en hebben dit uitgebreid getest. Deze units vertegenwoordigen onze toewijding om zowel emissies als geluidsoverlast te verminderen en tegelijkertijd de voedselintegriteit en ladingveiligheid te waarborgen die onze klanten eisen.”

Het lage gewicht en het compacte ontwerp maken de EK-Series tot de kleinste onderbouwunits die op de markt verkrijgbaar zijn. Door de nieuwe constructie met geïntegreerde aanrijbeveiliging is er geen extra constructie nodig om de unit af te schermen. Het nieuwe beschermingsrooster verbetert de luchtstroom met 15% in vergelijking met voorgaande units, wat resulteert in betere koelprestaties. De nieuwe units bieden ook een aanzienlijk verbeterde toegang tot alle onderdelen, waardoor service en onderhoud eenvoudiger worden. 

Dankzij het gesplitste ontwerp, met op het chassis gemonteerde condensor en externe verdamper geïnstalleerd in de laadruimte, is de nieuwe EK-Series bij uitstek geschikt voor lage vrachtwagenopbouwen en doorlaadsystemen. Gecombineerd met een breed scala aan ultradunne externe verdampers van Frigoblock, biedt de EK-Series de flexibiliteit om aan de verschillende toepassingsbehoeften van klanten te voldoen. 

Voor meer informatie over FRIGOBLOCK-oplossingen en FK-Series, bezoek www.frigoblock.com

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This