FRIGOBLOCK voegt telematica- en connectiviteitstechnologie toe aan haar koelunits en zet zo data aan het werk

Verschenen: 23 juni 2021

FRIGOBLOCK Connectivity biedt proactieve bediening op afstand en gegevensgestuurde intelligentie om de efficiëntie van geconditioneerd transport te verhogen.

FRIGOBLOCK, een merk van Thermo King, een leider in oplossingen voor temperatuurbeheersing voor transport, kondigde vandaag de introductie aan van nieuwe functionaliteiten op het gebied van monitoring en connectiviteit in de koelunits uit de FK-, FKi-, EK-, HK- en DK-serie. Met het nieuwe FRIGOBLOCK Connectivity-aanbod kunnen klanten nu realtime gegevens ontvangen om hun uitrusting en werking te optimaliseren voor een betere beschikbaarheid, monitoring van temperatuurcontrole en ladingveiligheid.

FRIGOBLOCK Connectivity is volledig geïntegreerd in de koelunit. Het biedt volledige, 24/7 zichtbaarheid van de unit en de conditie van de lading, monitoring op afstand en proactieve besturing via het TracKing-webportaal en de TK Reefer-applicatie. De oplossing verbindt de klant ook met een meertalig klantenserviceteam en het uitgebreide servicenetwerk voor 24/7 noodhulp.

“Onze klanten zijn continu op zoek naar manieren om hun wagenparkbeheer te verbeteren en slimmer te maken. Connectiviteit is iets dat niet mag ontbreken,” zegt Eneko Fernandez, product leader bij Thermo King en FRIGOBLOCK. “Connectiviteit verzamelt informatie over de gebeurtenissen en waarden die het belangrijkst zijn voor vlootoperaties, van deuropeningen en omgevingstemperaturen tot operationele planning en gebruik van bedrijfsmiddelen. Met FRIGOBLOCK Connectivity kunnen we nu de enorme hoeveelheid data gebruiken omervoor te zorgen dat de lading te allen tijde wordt beschermd en dat de unit zo efficiënt mogelijk werkt.”

FRIGOBLOCK Connectivity-oplossingen bieden innovatieve functies voor gegevensopslag, -overdracht en -beheer, waaronder:

  • Tweerichtingscommunicatie die realtime unitbeheer en toegang tot kritieke gegevens mogelijk maakt om ervoor te zorgen dat de lading altijd wordt beschermd.
  • Bluetooth®-connectiviteit stelt de gebruikers bij verbinding in staat om het instelpunt op afstand te beheren en de koelunit aan of uit te zetten.
  • De unit kan ook op afstand worden geopend en beheerd vanaf elke plek ter wereld en op elk moment, via een internetverbinding met behulp van het Thermo King TracKing-webportaal of de mobiele TK Reefer-app.
  • Alle gegevens kunnen worden geïntegreerd in een telematicaplatform van een derde partij.

FRIGOBLOCK-units uit de FK-, FKi-, EK-, HK- en DK-serie die al in bedrijf zijn en voorzien zijn van een digitale controller, kunnen ook profiteren van het FRIGOBLOCK Connectivity-aanbod dankzij een snelle installatie van de communicatietoepassing bij een van de FRIGOBLOCK-dealers. Ga voor meer informatie over FRIGOBLOCK-oplossingen naar  www.frigoblock.com

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This