Frigoblock wint European Transport Award for Sustainability 2022 voor zijn Elektrische FK25i-koelunit

Verschenen: 2 december 2021

Frigoblock, een van de meest toonaangevende fabrikanten van transportkoelunits in Europa en een merk van Thermo King®, heeft de European Transport Award for Sustainability 2022 ontvangen voor zijn elektrische FK25i-koelunit. De volledig elektrische technologie van Frigoblock won de prijs in de categorie ‘Cooling and heating’ van de competitie vanwege het innovatieve ontwerp dat voldoet aan de eisen van accugevoede, elektrische vrachtwagens.

“Het winnen van deze prijs weerspiegelt de focus die Frigoblock altijd heeft gelegd op elektrificatie als middel voor efficiënt, duurzaam en schoon gekoeld transport”, zegt Laurent Debias, product- en marketingdirecteur bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Innovatie en duurzaamheid zijn de leidende principes geweest voor onze productontwikkeling, en onze expertise in elektrificatie heeft ons gepositioneerd als vertrouwde partner voor onze klanten, marktleiders en regelgevers in heel Europa. We zullen nauw blijven samenwerken met onze klanten en de industrie om emissievrije technologieën voor gekoeld transport te blijven ontwikkelen.”

De combinatie van accu-aangedreven, elektrische vrachtwagens en de Frigoblock-FK25i creëert een distributiemodel zonder directe emissie dat samen met de voordelen voor het milieu, transporteurs ook meer operationele vrijheid geeft. De mogelijkheid om op elk moment van de dag of nacht, zones met lage uitstoot in te rijden – wanneer het verkeer minder is en parkeren gemakkelijker is – stelt de bezorgers in staat om tijd te besparen en de stiptheid en bedrijfstijd te verhogen.

Frigoblock FK25i maakt gebruik van geïntegreerde invertertechnologie om rechtstreeks met de accugevoede voertuigen te werken, waardoor het aantal energieverbruikende componenten wordt geminimaliseerd. Dit zorgt voor optimaal gebruik van de batterijcapaciteit van de eActros en draagt bij aan het maximaliseren van de actieradius van de vrachtwagen.

Om aan de elektrische vereisten van de nieuwe elektrische trucks te voldoen, ontwierp Frigoblock een nieuw CAN-Bus-Gateway-systeem voor directe communicatie tussen de vrachtwagen en het koelsysteem. De intelligente regeling beheert efficiënt de energievraag van de unit en gebruikt alleen de minimale energie die nodig is om de ingestelde temperatuur te handhaven. Het opnieuw ontworpen CAN-Gateway-systeem zorgt ook voor extra elektrische veiligheid, waarbij de koelunit onafhankelijk wordt uitgeschakeld in geval van een elektrische noodsituatie.

“De opnieuw ontworpen CAN-communicatie opent de deur naar verdere ontwikkelingen in duurzame, elektrische transportkoeling”, zegt Ingo Kaltwasser, Chassis OEM Manager voor Frigoblock in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “In de toekomst zal de koelunit, met de verbeterde communicatiemogelijkheden en slimme routeplanning, kunnen bijdragen aan het vergroten van de actieradius van het elektrische voertuig en deze duurzame, CO2-neutrale logistieke oplossing voor de koudeketen nog operationeel efficiënter maken.”

Over de European Transport Award for Sustainability 2022

De tweejaarlijkse European Transport Award for Sustainability wordt georganiseerd door het Duitse uitgeverij HUSS-VERLAG GmbH en diens tijdschrift ‘Transport’. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en waardeert bedrijven in de transport- en bedrijfswagenindustrie die duurzame acties ondernemen en de principes van duurzame ontwikkeling beter verankeren.

De prijzen voor 2022 werden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie in München, Duitsland. Een onafhankelijke jury bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, brancheverenigingen en de media beoordeelde de toepassingen zorgvuldig in 16 verschillende categorieën op basis van een puntensysteem. De prijs is bedoeld om bedrijven in de transport- en commerciële voertuigsector aan te moedigen om duurzaam te handelen en te laten zien dat verantwoorde en duurzame acties niet alleen helpen om sociale en ecologische problemen op wereldwijde schaal op te lossen, maar tevens de winstgevendheid verhoogt en de concurrentiepositie van de bedrijven verbetert.

Ga voor meer informatie over Frigoblock-oplossingen naar www.frigoblock.com of neem contact op met uw dichtstbijzijnde dealer. 


Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This