Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Verschenen: 22 september 2023

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw

 

Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en kipper, biedt Beherman Motors voortaan ook kastopbouwen voor verschillende doelgroepen aan. Zoals een koel- en vriesopbouw, een versie met een Mirovan polykast met laadklep en een alu-zinc opbouw met rolluiken zowel achteraan als links en rechts.

Stadscentra worden van langsom minder toegankelijk voor zware vrachtwagens. Allereerst omdat leveringen door zware voertuigen vanuit milieu- en veiligheidsstandpunt niet langer wenselijk zijn, maar ook omdat de toename aan verkeersmeubilair de toegang ook fysiek onmogelijk maakt. De Piaggio Porter NP6 biedt hiervoor echter de ideale oplossing. Met een smalle cabine van slechts 1.640 mm en een lengte van 4.215 mm neemt de Porter NP6 amper 7 m² ruimte in. Bovendien is hij bijzonder wendbaar, zonder daarbij ook maar enig compromis te sluiten op het vlak van laadvermogen.

Proper en toch krachtig

De Piaggio Porter NP6 wordt aangedreven door twee milieuvriendelijke motorisaties. Het gaat om een 1,5-liter benzinemotor, die gecombineerd wordt met LPG of CNG, die beiden gekenmerkt worden door een zeer gunstige TCO. De versie met koel- en vriesopbouw met een laadvermogen van 1.040 kg geniet uiteraard eveneens van de compacte afmetingen van de Porter NP6, maar voegt daar nog een stevige opbouw van 2,90 x 1,463 x 1,80 meter aan toe. De kastopbouw met ATP-keuring en antislipvloer kan zowel voor koel- als diepvriesvervoer ingezet worden, aangezien de opbouw moeiteloos tot -18°C kan koelen, maar ook positieve tempraturen kan aanhouden.

Alleskunner met 980 kg laadvermogen

De Piaggio Porter NP6 met gesloten laadkast van 9,4 m³ en laadklep ontpopt zich tot een alleskunner. Daar zit uiteraard zijn laadklep met een laadvermogen van 750 kg en tweeknopsbediening aan de buitenkant voor iets tussen. Die garandeert immers een veilige en solide toegankelijkheid voor gepalletiseerde goederen. Vijf rijen bindlatten en een stootrand van 15 cm waarborgen op hun beurt de veiligheid en stabiliteit van de goederen tijdens de rit richting binnenstad. Het laadvermogen van 980 kg en lichtdoorlatend dak ronden het eigenschappenlijstje van deze alleskunner voor lastmile leveringen gepast af.

Voor snelle leveringen

Beherman Motors biedt met de Piaggio Porter NP6 met gesloten laadkast en rolluiken een oplossing die snel en efficiënt leveren aanzienlijk vereenvoudigt. Gedaan met openzwaaiende laaddeuren in smalle straatjes, want de rolluiken achteraan en aan weerskanten van de alu-zinc opbouw zorgen ervoor dat de chauffeur bij een levering zowat elk pakketje binnen handbereik heeft. De laadruimte van 3,14 x 1,50 x 1,68 m biedt in combinatie met een laadvermogen van 825 kg een ideale verhouding tussen laadvolume en laadvermogen. De laadvloer van deze ideale oplossing voor snelle leveringen is standaard uitgevoerd in alu-zinc, maar kan ook in hout worden uitgevoerd.

Met deze drie specifieke opbouwen biedt Beherman Motors gepaste maatoplossingen, die naadloos aansluiten bij het standaardgamma van Piaggio Commercial en de overige maatuitvoeringen zoals onder meer de ladderliftopbouw.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This