Galloo Recycling kiest voor de Renault Trucks Master

Verschenen: 9 augustus 2023

Het West-Vlaamse Galloo Recycling, actief in de recuperatie van ferro- en non-ferrometalen, beschikt over heel wat sites in België en onze buurlanden. Om die sites draaiende te houden, doet het bedrijf een beroep op de Renault Trucks Master als servicewagen. Drie nieuwe exemplaren van de grote bestelwagen werden net afgeleverd door garage Lernou in Menen.

Galloo Recycling is één van de grootste recyclagebedrijven in West-Europa voor ferro- en non-ferrometalen. Vandaag telt Galloo 780 werknemers verdeeld over 45 vestigingen in België, Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen. Om de machines op die sites in perfecte staat van werking te houden, beschikt het bedrijf over een eigen onderhouds- en hersteldienst. Die rukt vooraan uit met drie gloednieuwe exemplaren van de Renault Trucks Master. “Voor onze bestelwagens kozen we in het verleden ook al voor Renault Trucks, en we zijn altijd bijzonder tevreden geweest,” zegt Jan Vandeputte, Gedelegeerd Bestuurder bij Galloo. “De Renault Trucks Master is prijs-kwaliteit bijzonder goed en bovendien hebben we ook een uitstekende verstandhouding met Lernou, de Renault Trucks-dealer op amper een kilometer van hier.”

Sam Lernou, Sales Manager bij de gelijknamige garage, is trots op de samenwerking: “Galloo Recycling is een grote naam in de sector en een belangrijke werkgever in de streek. Ze zijn al klant van bij de oprichting van de garage door mijn ouders. We weten hoe belangrijk een goede service voor hen is en wat er daarbij op het spel staat om de verschillende sites draaiende te houden. Daarom staan we – net als voor al onze klanten trouwens – altijd klaar om ervoor te zorgen dat het wagenpark van Galloo in topconditie blijft. Als familiebedrijf met een compacte structuur kunnen we flexibel inspelen op behoeftes van klanten, en dat wordt duidelijk geapprecieerd.”

“Een lokaal sterk verankerd netwerk met een professionele en ook persoonlijke aanpak is samen met de kwaliteit en de correcte prijszetting van onze voertuigen de sterkte van Renault Trucks,” zegt Siegfried Van Brabandt, Managing Director van Renault Trucks Belux, die aanwezig was bij de aflevering van de drie exemplaren van de Renault Master aan Galloo Recycling.“We zien dat we ook met onze bestelwagens daarmee steeds meer klanten weten te overtuigen, en dat terwijl ons gamma ook vernieuwt en uitbreidt. Zo hebben we de Trafic geïntroduceerd en zien we dat ook de populariteit van de Master blijft stijgen.”

Bij Galloo Recycling wordt de Renault Trucks Master ingezet als servicewagen voor de machines op de verschillende sites van het bedrijf, en hij zal dus zijn werklust kunnen tonen. “Bij de demontage en recyclage van metalen worden zware machines gebruikt. Onze serviceteams zijn dus niet enkel onderweg met een bestelwagen vol gereedschap, maar trekken vaak ook een aanhangwagen met onderdelen voor onderhoud en de herstellingen. Aangezien we als recyclagebedrijf begaan zijn met het milieu, hebben we de 100% elektrische Master Z.E. overwogen. Maar gezien het specifieke gebruik van onze voertuigen, hebben we nog geopteerd voor exemplaren met de sterke en propere dieselmotoren. Maar naar de toekomst toe houden we de verdere ontwikkelingen op het vlak van elektrisch rijden zeker in het oog,” aldus Jan Vandeputte.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This