GDL Transport: 8 exemplaren van de Scania 460S Super

Verschenen: 4 januari 2023

Als specialist in het transport, de op- en overslag van wijnen beschikt GDL Transport over een wagenpark van 65 vrachtwagens. Acht daarvan zijn gloednieuwe 460S trekkers van Scania met de Super aandrijflijn, die evenveel oudere exemplaren vervangen en uitgedost zijn in de kleuren van het bedrijf. 

Het in Menen gevestigde GDL Transport is al vele jaren actief op het vlak van transport en distributie van wijnen. De vrachtwagens van het bedrijf rijden voornamelijk naar Frankrijk, Zwitserland, Spanje  en Italië met stukgoed om vervolgens terug huiswaarts te keren met wijn. “Daarbij staan wij in voor het volledige proces, van het transport van de wijnen, over de douane- en accijnsafhandeling tot de opslag in ons centraal magazijn en de distributie in België en Luxemburg,” zegt Jurgen Gheysen, bestuurder bij GDL Transport. 

Voor die activiteiten beschikt GDL Transport naast zo’n 22.000 m² aan magazijnruimte ook over een ruime vloot, met 45 trekkers en 20 bakwagens. Al een aantal decennia koos GDL Transport daarvoor voertuigen van een andere vrachtwagenbouwer, maar de kwaliteiten van de nieuwe Scania modellen met de Super aandrijflijn deden het bedrijf voor de bestelling van de nieuwste vrachtwagens in zijn vloot kiezen voor het Scandinavische merk. “We bestelden acht exemplaren van de Scania 460S,” zegt Jurgen Gheysen. “We waren al een tijd aan het uitkijken naar een tweede partner voor ons wagenpark. We hebben een vergelijkende studie gedaan van een aantal merken, en Scania is daar heel goed uitgekomen. Vooral op het vlak van verbruik hebben ze ons aangenaam verrast.”

De 13 liter van de ‘Super’ aandrijflijn draagt bij aan de reputatie die Scania geniet op het vlak van zuinigheid, met een brandstofbesparing van 8%, een geoptimaliseerd vermogen en robuustheid. Dankzij  het Scania Twin-SCR-systeem voor emissiebeheersing geldt de Scania Super 13-liter als de referentie in de sector op het vlak van efficiëntie, voor veel bedrijven een bijkomende trigger om voor Scania te kiezen. “Om het verbruik verder te optimaliseren, gaan we binnenkort ook van start met Scania Driver Evaluation, dat de prestaties op het vlak van zuinigheid per chauffeur monitort en tips geeft om nog minder te verbruiken,” aldus Jurgen Gheysen. 

Maar niet alleen het verbruik is belangrijk bij vrachtwagens, ook het welzijn van de chauffeurs is voor GDL Transport van groot belang, zegt Jurgen Gheysen. “De eerste feedback van de chauffeurs over de nieuwe vrachtwagens van Scania is uitstekend. Ze zijn heel tevreden met hun nieuwe voertuigen, die stil zijn en zacht lopen, terwijl ook de afwerking en het comfort goed is. Als een Salon!” 

De nieuwe vrachtwagens werden geleverd door Scania Kuurne, dat van Gheysen ook een pluim verdient: “Het hele proces verliep eigenlijk bijzonder vlot. Van de informatie vooraf, over het samenstellen van de vrachtwagens en het bestellen tot de productie en uiteindelijk de aflevering. Bij elke etappe werd er goed gecommuniceerd, wat niet overal het geval is. Dat zorgt voor rust en vertrouwen. Een aanrader!”

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This