Geheel nieuw Night Lock voor Nieuwe Generatie DAF Trucks

Verschenen: 30 juni 2022

DAF introduceert zijn unieke DAF Night Lock voor de Nieuwe Generatie DAF trucks. Het Night Lock is beschikbaar voor elke nieuwe XF, XG en XG⁺. Ook is achterafmontage mogelijk via alle officiële DAF-dealers. 

Ook montage achteraf mogelijk 

Het nieuwe DAF Night Lock is perfect geïntegreerd in het portierpaneel van de nieuwe XF, XG en XG⁺ trucks; de International Truck of the Year 2022. Het mechanische slot maakt gebruik van zowel de instapbeugel als de robuuste constructie van de portier. De noodzakelijke versterkingen zijn hiervoor al in de fabriek aangebracht.

150% sterker 
Het DAF Night Lock bestaat uit een stalen paneel in de kleur van het interieur en is voorzien van een tuimelschakelaar. Bij bediening van het slot schuift het paneel omlaag, óver de instapbeugel. Dit blokkeert de deur waardoor potentiële indringers worden buitengesloten. Een rode indicator geeft duidelijk aan dat het DAF Night Lock is geactiveerd. Eén druk op de tuimelschakelaar is voldoende om het slot weer te ontgrendelen. Daardoor kan de chauffeur in geval van nood altijd snel de cabine verlaten.

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat het nieuwe DAF Night Lock tot wel 150% sterker is dan enig ander vergelijkbaar systeem op de markt. Zelfs met een koevoet kunnen de portieren van de Nieuwe Generatie XF, XG en XGdie zijn uitgerust met het DAF Night Lock niet worden geopend.

Een speciale sticker op de deurgrepen attendeert anderen op de aanwezigheid van het DAF Night Lock.

Welzijn van chauffeurs
Voor DAF Trucks zijn de veiligheid en het welzijn van chauffeurs bijzonder belangrijk. Daarom introduceerde DAF in 2008 als eerste een nachtslot voor optimale bescherming van de chauffeur. Het nieuwe DAF Night Lock is niet alleen naadloos geïntegreerd in het portier, maar is ook nog robuuster en gebruiksvriendelijker.

De verkoop is gestart
Het nieuwe DAF Night Lock voor de Nieuwe Generatie DAF is vanaf nu te bestellen bij de DAF-dealers. 

Een goede nachtrust is nu nog veiliger dankzij het nieuwe DAF Night Lock voor de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ truckserie. 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This