Gemeente Asse investeert in de mobiliteit van de toekomst met de MAN eTGE

Verschenen: 25 februari 2020

Transportoplossingen moeten duurzamer en groener, een boodschap die het gemeentebestuur van Asse maar al te goed begrepen heeft. Met de ingebruikname van de eerste MAN eTGE bestelwagen kiest Asse resoluut voor een 100% elektrisch voertuig, zonder ook maar enige CO2 uitstoot.

Gisteren vond de officiële sleuteloverhandiging plaats van de eerste MAN eTGE aan de gemeente Asse, in het bijzijn van onder meer Burgemeester Koen Van Elsen en Sales Director Van MAN Truck & Bus Mikaël Van Cauter. Hiermee wordt opnieuw een belangrijke stap gezet in de vergroening van het wagenpark van Asse, een thema waar het gemeentebestuur het allergrootste belang aan hecht. Bovendien is het de eerste maal dat MAN een dergelijke eTGE levert aan een overheidsinstantie.

De MAN eTGE werd aangeschaft ter vervanging van een twintig jaar oude bestelwagen en zal hoofdzakelijk fungeren als  mobiele werkplaats voor schrijnwerkers van de gemeente. De MAN eTGE biedt hetzelfde nuttige laadvolume als zijn dieselvariant en vormt zo de ideale combinatie van laadvermogen, laadvolume, autonomie en snelheid.

Het voertuig heeft een autonomie tot maar liefst 150 kilometer (op basis van 1 laadbeurt) wat maakt dat de eTGE in dit geval slechts eenmaal per dag zal moeten worden opgeladen. Naast een uiterst uitgebreide standaarduitrusting, met de nodige aandacht voor het comfort van de chauffeur, werd de eTGE met meerdere energie-efficiënte opties uitgerust om het rijbereik te maximaliseren.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This