Gemeente Kuurne kiest resoluut voor zero emission met de MAN eTGE

Verschenen: 15 april 2021

Kiezen voor duurzame transportoplossingen die de ecologische voetafdruk verkleinen wordt meer en meer een bewuste en duidelijk onderbouwde strategie. Zo ook voor de West-Vlaamse gemeente Kuurne die onlangs een gloednieuwe 100% elektrische MAN eTGE bestelwagen overhandigd kreeg van MAN concessie- houders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen wiens professionele samenwerking dit mogelijk maakte, in het bijzijn van de directie van MAN Truck & Bus België.

Niet minder dan een duidelijk statement, zo mag de ingebruikname van de MAN eTGE bestelwagen door de Gemeente Kuurne worden genoemd. Met dit voertuig, dat specifiek zal worden gebruikt door de Dienst Gebouwen voor het Sociaal Huis, kiest het gemeentebestuur voor een groene oplossing, nauw aansluitend bij het ecologische gedachtengoed van de gemeente die een toekomstgerichte visie hanteert. Met een actieradius tot 150km kan de MAN eTGE zonder enig probleem voor de bedoelde all round activiteiten worden ingezet.

Om een optimaal comfort en een maximale veiligheid te garanderen werd gekozen voor een “full option” uitrusting die niets aan het toeval overlaat. Dankzij onder meer de automatische Climatronic airco, het multifunctionele stuurwiel, de geveerde chauffeurszetel, kunstlederen zetelbekleding en zetelverwarming kunnen chauffeur en bijrijders in de meest comfortabele omstandigheden de baan op. Voorzieningen als EBA noodremsysteem, regen-, licht- en parkeersensoren, Hill Assist, ESP en Lane Guard zorgen ervoor dat dit bovendien op geheel veilige wijze kan verlopen.

De MAN eTGE werd coronaproof overhandigd aan de Gemeente Kuurne door MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaande- ren, samen met een trotse MAN directie vertegenwoordigd door Managing Director Marc De Baerdemaeker en Sales Director Van Mikaël Van Cauter. De MAN eTGE is daarmee het tweede voertuig uit de MAN “stal” dat door de gemeente wordt ingezet. Eerder dit jaar werd een MAN TGS 18.330 4×2 BL vrachtwagen, met kraan en containersysteem, door het gemeentebestuur in ontvangst genomen, volledig beantwoordend aan de meest recente Euro 6d emissienorm. Naast de overtuigende MAN productkwaliteit was het ook de algemene serviceverlening van de MAN werkplaatsen en het proactieve onderhoudsmanagement met de MAN Digital Services dat de Gemeente Kuurne overtuigde om opnieuw voor MAN te kiezen.

(vlnr) Francis Benoit (Burgemeester), Dorian Verbrugghe (Planningscoördinator), Dieter Lahoutte (Coördinator Openbare Besturen), Michiel Debu (Vertegenwoordiger MAN Zuid-Vlaanderen), Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus Belgium), Mikael Van Cauter (Sales Director VAN MAN Truck & Bus Belgium), Annelies Vandenbussche (Schepen van mobiliteit, klimaat, milieu & openbare werken)

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This