Gespierde Ranger MS-RT

Verschenen: 4 februari 2021

Ford ontwikkelde een speciale versie van de Ranger-pick-up, in samenwerking met MS-RT, specialisten in voertuigdesign. Hij gaat het Ranger-gamma aanvoeren naast de Ford Ranger Raptor. Hij zal vanaf de zomer van 2021 verkrijgbaar zijn bij Ford dealers als twee- of vierdeurs. Hij heeft een imposant voorkomen en een geraffineerd lederen interieur met oranje stiksels. De 2.0 BiTurbo EcoBlue-dieselmotor van 213 pk is gekoppeld aan de geavanceerde 10-trapsautomaat die ook in de Ford Mustang wordt gebruikt. Het koppel van 500 Nm is goed voor een laadvermogen tot 1.098 kg  en een sleepgewicht van 3.500 kg. De inschakelbare vierwielaandrijving van de Ranger blijft behouden voor een optimale tractie op het terrein.

 Ford investeert ook zo’n 600 miljoen euro in de Zuid-Afrikaanse fabriek waar de Rangers worden gebouwd. Bedoeling is om de productiecapaciteit van 168.000 stuks op te trekken naar 200.000 per jaar vanaf 2022. Dan komt de nieuwe Ranger uit, die werd ontwikkeld i.s.m. Volkswagen, en die ook een Amarok-variant zal hebben.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This