GO4LOGISTICS AUTOMATISEERT DE SECURE CONTAINER RELEASE OPLOSSING BIJ VAN MOER EN MOLENBERGNATIE

Verschenen: 7 juli 2021

Van Moer en Molenbergnatie gebruiken als eerste de Secure Container Release (SCR) oplossing van T-Mining. Dankzij de integratie met het Transport Management Systeem Go4TMS van Go4Logistics verloopt het container release proces bovendien volledig automatisch.

Veilig afhalen van containers

Sinds 2020 kunnen rederijen, expediteurs, transporteurs en terminals dankzij Secure Container Release op een veilige en pincode-vrije manier containers vrijgeven. De Antwerpse startup T-Mining heeft de Secure Container Release oplossing de afgelopen jaren ontwikkeld en uitgerold in de haven van Antwerpen.

Stella Melis, SCR product owner bij T-Mining:

“Secure Container Release is een vooruitstrevende oplossing die gebruik maakt van blockchain technologie om de pincode te vervangen door een digitale token. Denk daarbij aan een estafettestokje dat wordt doorgegeven tussen de rederij, de expediteur en de transporteur en waarbij uiteindelijk de terminal de container vrijgeeft aan de juiste chauffeur. Met de SCR API kunnen spelers zoals Van Moer en Molenbergnatie dat proces nu automatiseren.”

Ultieme efficiëntie dankzij koppeling met Go4TMS

Veiligheid is één aspect, efficiëntie is een ander belangrijk gegeven. Go4Logistics zet hier volop op in. Dankzij de integratie met de SCR oplossing verlopen je administratieve processen een stuk eenvoudiger, want je moet minder gegevens invullen en dus win je tijd. Ook de real time informatie is goud waard. Als een container onverwacht wordt geblokkeerd of een container wordt plots op een andere kaai vrijgegeven, dan wordt dit automatisch meegedeeld. Zo ben je steeds zeker dat je over de meest recente informatie beschikt.

Joeri Lyssens, CTO bij Go4Logistics:

“Vanaf het begin zaten we met T-Mining op dezelfde golflengte: hoe kunnen we zowel veiligheid als efficiëntie voor onze klanten verbeteren? We staan dan ook helemaal achter zo’n innovatieve oplossing. Met verschillende container transporteurs in onze klantenportefeuille kennen we de markt van containertransport maar al te goed. De vraag naar digitalisatie is groot. Met de integratie van Go4TMS met SCR bij zowel Van Moer als Molenbergnatie zetten we een grote stap vooruit.”


Eerste reactie

Joris Emanuel, IT manager bij Van Moer, is alvast heel enthousiast:

“Dit betekent opnieuw een concrete stap voorwaarts qua digitalisatie en veiligheid van onze container behandeling. Door te automatiseren verhoog je de veiligheid van de keten. Elke manuele stap betekent immers een veiligheidsrisico. En uiteraard bespaar je ook veel tijd: er moeten minder gegevens worden ingevuld en overgetypt, wat de kans op fouten drastisch vermindert.”

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This