GOBO Transport & Logistics versterkt positie door overname Wijsen Logistics

Verschenen: 5 december 2019

GOBO Transport & Logistics uit Lanaken neemt haar Nederlandse collega Wijsen Logistics uit Maastricht over. 

GOBO is Frankrijk specialist, Wijsen is Zwitserland specialist. Vanwege de geografische spreiding, kunnen beide landen en bedrijven elkaar perfect aanvullen. “Zo kunnen we onze dienstverlening verder optimaliseren en uitbreiden,” zegt GOBO-eigenaar Jurgen Gobyn. “Bovendien zijn we al jaren collega’s die goed samenwerken”.

De gebroeders Henny en Bert Wijsen hebben geen familiale opvolging en waren niet uitdrukkelijk op zoek naar een overnemer, maar door de vertrouwde samenwerking met GOBO kwam het onderwerp ter sprake. 

“GOBO is een sterke partij, een gevestigde waarde, een familiebedrijf met korte lijnen, dat onze activiteiten voortzetten kan. We dragen het bedrijf dan ook met een gerust hart over. De service en kwaliteit waar wij als Wijsen Logistics voor staan, zal zeker gewaarborgd blijven. Gobo garandeert eenzelfde kwaliteit aan haar klanten. Enkele weken geleden werd Gobo zelfs uitgeroepen als beste transporteur van Europa door haar klant Sabic,” aldus Bert en Henny Wijsen. 

GOBO is naast het vervoer van stukgoed in Benelux, Frankrijk en Duitsland ook actief in tanktransporten van vloeistoffen in heel Europa en als derde is er een pharma- & healthcare divisie. Verder zijn er logistieke activiteiten in diverse warehouses met een huidige totale oppervlakte van 35.000 m². Begin 2020 wordt dit verder uitgebreid en wordt er gestart met de bouw van een extra warehouse van 8.200 m².

De overname heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid bij beide bedrijven. De gebroeders Wijsen blijven actief binnen het bedrijf en de naam Wijsen Logistics blijft behouden. “We willen vooral krachten bundelen en verder groeien,” verduidelijkt Jurgen Gobyn.

Wijsen beschikt momenteel over een voertuigenpark van 55 vrachtwagens en 80 opleggers en aanhangwagens. Bij GOBO zijn dit 75 vrachtwagens en 170 opleggers, aanhangwagens en tankwagens. 

GOBO Transport & Logistics is het afgelopen decennium jaarlijks gegroeid met minstens 10%. De GOBO groep stelt na de overname 200 mensen te werk op 6 locaties in België, Nederland, Duitsland en Slowakije en realiseert een omzet van 32 miljoen euro. 

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This