Groep VRD investeert in emissievrije toekomst met de MAN eTGM.

Verschenen: 27 oktober 2020

Familiebedrijf in hart en nieren Groep VRD, met hoofdzetel in Temse, wist met de jaren een ijzersterke reputatie in de transport- en logistieke sector op te bouwen en specialiseert zich voor 90% in de distributie naar doe-het-zelfzaken (DIY) in de Benelux, waar- voor het over 90 voertuigen beschikt. Groep VRD kiest hierbij, met het oog op de toekomst, resoluut voor een strategie van “duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen”. Niet verwonderlijk dus dat CEO Raoul Van Raemdonck als eerste in België een bestelling plaatste voor de 100% elektrisch aangedreven MAN eTGM vrachtwagen.

Het was op de IAA 2018 vakbeurs dat VRD voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM en meteen ook letterlijk “verkocht” was. Met de volledig elektrisch aangedreven eTGM opteert MAN bewust voor zero emission transportoplossingen, een strategie die we ook al zagen bij de elektrische variant van de TGE bestelwagen, de eTGE, ook in het bezit van Groep VRD. Elektrische aandrijving is de toekomst, zoveel is zeker. De MAN eTGM beschikt over maar liefst 12 batterijen van 18,6 kWh, geplaatst onder de cabine en langs de zijkanten van het frame.

Daar waar een MAN TGM met kastopbouw, uitgerust met een reguliere verbrandingsmotor, een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 530,6 gram/km wordt deze uitstoot bij de eTGM gereduceerd tot letterlijk 0 gram/km. De inzet van dergelijke voertuigen heeft dus een duidelijk positieve invloed op de ecologische voetafdruk van een logistiek bedrijf. Met een autonomie van zeker 165km en een batterijcapaciteit van minstens 70% na 8 jaar mag de eTGM zonder meer een duurzame investering worden genoemd.

Vorige week vond, geheel Coronaproof, de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck, in het bijzijn van de Belgische MAN Truck & Bus directie en de zaakvoerders van MAN concessiehouder Garage Lockefeer te Sint-Niklaas die de service voor zijn rekening neemt. Groep VRD is reeds geruime tijd een trouwe MAN klant en het was dan ook een logische stap om voor MAN te kiezen in de evolutie naar elektrisch aangedreven transport en distributie.

VRD CEO Raoul Van Raemdonck: “Onze MAN eTGM zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland – Klein Brabant, goed voor een traject van +/- 150km per dag, ideaal dus als je naar de autonomie kijkt. Naast het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s.”Een trotse familie Van Raemdonck bij de sleuteloverhandiging (vlnr Bart Jans (Sales Director MAN Truck & Bus), Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus), Martine Bulckaert & Pascal Van Raemdonck (zaakvoerders Garage Lockefeer), Raoul & Liesbeth Van Raemdonck (VRD)

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This