Groupe PSA wint “International Van Of The Year 2021″voor nieuwe generatie compacte elektrische bestelwagens

Verschenen: 17 december 2020

Een jury van 24 journalisten en onafhankelijke deskundigen uit 24 Europese landen en Rusland heeft de prestigieuze “International Van Of The Year 2021” (IVOTY) trofee uitgereikt aan de Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e en Vauxhall Vivaro-e, de eerste elektrische voertuigen uit ons LCV-gamma.

De nieuwe Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e en Vauxhall Vivaro-e zijn het resultaat van een transversaal programma en zijn ontworpen om al onze klanten – handelaars, bedrijven en overheden – compromisloze prestaties te bieden op het vlak van laadvermogen en laadvolume.

Ze zijn uitgerust met de nieuwste technologie en rijhulpmiddelen die de veiligheid en het comfort van de gebruikers garanderen. 

Na het winnen van de IVOTY 2019-trofee voor de Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van, Opel Combo en Vauxhall Combo, bevestigt deze tweede IVOTY-trofee in twee jaar tijd het belang van de nieuwe generatie lichte bedrijfsvoertuigen van Groupe PSA en haar elektrificatiestrategie.

Jarlath Sweeney, Voorzitter van de IVOTY-jury, licht de beslissing van de jury toe:

“Met dit kwartet brengt PSA de eerste elektrische bestelwagens met een bereik van meer dan 300 km op de Europese markt. Ze zijn zeer solide gebouwd, beschikken over uitstekende rijkwaliteiten en behalve het feit dat ze veel stiller zijn tijdens het rijden is er weinig dat hen onderscheidt van wat de dieselversies te bieden hebben.”

“Met deze volledig elektrische versies van hun bestelwagens geven de vier merken van PSA een enorme impuls aan de elektrische mobiliteit op professioneel vlak door de democratisering en uitbreiding van het emissievrije vervoer te bevorderen”.

“De elektrische bestelwagens van PSA stellen nieuwe normen en vertegenwoordigen een stuk van de vooruitgang. Dit is precies wat er van de “Internationale bestelwagen van het jaar” wordt geëist. Beter nog, elk PSA-merk heeft elektrische afgeleiden van zijn voertuig ontwikkeld, van de gesloten bestelwagen tot de minibus en de shuttle, zonder afbreuk te doen aan het laadvermogen of het vrachtvolume. ».

 “Het nieuwe kwartet elektrische bestelwagens van PSA stuwt het concept van maximale integratie van aandrijvingsmodi, elektrische of interne verbranding, op basis van één enkel platform nog verder. Hun autonomie is zodanig dat ze aantrekkelijk kunnen zijn voor allerlei soorten bedrijven, maar ook voor leveringen op de laatste kilometers “.

De compacte elektrische bestelwagens, ontwikkeld op basis van het EMP2-platform, bieden uitstootvrije mobiliteit zowel voor het personenvervoer met de personenwagenversies van personenauto’s als voor de versies van de lichte bedrijfsvoertuigen, met name om tegemoet te komen aan de ontwikkeling van de e-commerce en diensten.De compacte elektrische bestelwagens van de vier merken worden geproduceerd in de fabriek van Hordain (Hauts-de-France) en uitgerust met een elektrische aandrijflijn die in de fabriek van Trémery (Grand Est) wordt geassembleerd. 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This