Gruppo Smet vernieuwt haar vloot met 100 nieuwe HVO-aangedreven IVECO S-WAY’s

Verschenen: 16 april 2024

IVECO levert aan de Italiaanse transport- en logistieke dienstverlener Gruppo Smet 100 nieuwe IVECO S-Way Fuel Hero trucks op HVO, die in de loop van het jaar geleverd zullen worden. De voertuigen zullen worden ingezet voor transport- en logistieke activiteiten in het hele land.

De honderd IVECO S-Way Fuel Hero met 490 pk in bestelling zijn trucks met een Cursor 13 eVGT-motor en Hi-Tronix-transmissie met 12 versnellingen. De voertuigen zijn ontworpen om het brandstofverbruik te optimaliseren en tot 8% brandstof te besparen, wat de ideale oplossing is voor duurzaamheid op lange afstanden. Bovendien zijn IVECO S-Way dieseltrucks 100% compatibel met HVO (Hydrogenated Vegetable Oil), een hoogwaardige biobrandstof die geproduceerd wordt uit plantaardige oliën en afval, die in pure vorm gebruikt kan worden in alle nieuwste dieselmotoren voor groener transport.

Deze bestelling is de laatste in de langdurige samenwerking tussen IVECO en Gruppo Smet, die een toekomstgerichte aanpak en focus op innovatie delen en duurzaamheid centraal stellen in hun strategie. Met de nieuwe IVECO S-Way Fuel Hero – een vlaggenschip op het gebied van duurzaamheid door het gebruik van HVO en hoge efficiëntie in het langeafstandsvervoer – dragen de twee partners bij aan het verder koolstofvrij maken van de transportsector.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This