H.Essers helpt nieuw en bestaand talent ontplooien in H.Essers Academy

Verschenen: 16 december 2022

Eigen opleidingscentrum draagt bij tot werkgelegenheid en ontwikkeling sector

Op 15 december opende H.Essers officieel de deuren van zijn eigen opleidingscentrum, H.Essers Academy. Naast toekomstige en bestaande magazijniers en chauffeurs kunnen ook bedienden en leidinggevenden er opleidingen volgen met het oog op levenslang leren en groei. “H.Essers Academy wil uitgroeien tot een referentie voor logistieke opleidingen. Ze vormt een belangrijke troef voor het ontluiken en ondersteunen van het potentieel van huidige en toekomstige medewerkers, voor het creëren van werkgelegenheid en voor de ontwikkeling van de logistieke sector in zijn geheel”, vertelt Mike Dautzenberg, HR Director.

Het vinden van het juiste talent is een van de grootste uitdagingen waar bedrijven vandaag voor staan. Ook bij logistiek dienstverlener H.Essers raken vacatures voor magazijniers en vrachtwagenchauffeurs moeilijker ingevuld. Kandidaten met de juiste vaardigheden worden schaarser, terwijl anderen dan weer niet solliciteren omdat ze ervaring missen. Mike Dautzenberg: “Precies die drempel wil H.Essers Academy wegnemen door sterk in te zetten op levenslang leren en talentontwikkeling. Binnen onze eigen academy kunnen we die focus koppelen aan de evoluties binnen de sector, die we iedere dag van op de eerste rij meemaken, en zo inhoudelijk vertalen naar een uitgebreid aanbod opleidingen.”

“Onze gekwalificeerde coaches komen in de eerste plaats dan ook uit ons bedrijf, of ze dompelen externe coaches eerst onder in de H.Essers-praktijk. H.Essers Academy zorgt voor hoogwaardige theoretische en praktische opleidingen voor alle medewerkers, van een beginnend magazijnier tot een ervaren medewerker die een volgende stap in zijn carrière wil zetten. Dankzij onze jarenlange expertise blinken we uit in het ontwikkelen van straffe talenten in logistiek. Als voortrekker in de sector kiezen we ook voor een stimulerende leeromgeving en innovatieve leervormen. Zo testen we momenteel het gebruik van immersive content in virtual reality uit. Doel is om een leercultuur te bouwen die een maximale kennisoverdracht garandeert.”

Leren op de site in Genk-Zuid

“Om voldoende ruimte te hebben voor alle praktische en theoretische trainingen voor arbeiders en bedienden stelt H.Essers een gedeelte van zijn site in Genk-Zuid ter beschikking van H.Essers Academy. Het gaat om 5.500m2 magazijnruimte, goed uitgeruste opleidingslokalen voor het aanleren van nieuwe skills en een buitenruimte die door vrachtwagenchauffeurs kan worden gebruikt voor het trainen van manoeuvres. Zo is er voor elk profiel een specifiek ingerichte omgeving die het leren zo makkelijk mogelijk maakt”, weet Mike Dautzenberg.

Magazijnier in enkele weken

De coaches in H.Essers Academy stomen kandidaten zonder ervaring in enkele weken tijd kwalitatief klaar voor hun job als magazijnier. Magazijniers-in-wording krijgen de eerste week een onboarding-programma waarin ze kennismaken met H.Essers en opgeleid worden tot orderpicker. Vervolgens gaan ze meteen aan de slag op de werkvloer, of volgen ze een bijkomende training als hef- of reachtruckchauffeur. “Dankzij H.Essers Academy krijgen nieuwe medewerkers de tijd en de ruimte om de kneepjes van het vak te leren waardoor ze sneller zelfstandig aan het werk kunnen op de vloer”, aldus Dautzenberg. “Vrachtwagenchauffeurs in spe kunnen hier ook hun rijbewijs C en CE behalen. Ervaren vrachtwagenchauffeurs kunnen dan weer bij ons terecht voor de opleiding Code 95. Dit is een verplichte nascholing die chauffeurs elke vijf jaar moeten volgen. H.Essers Academy wil jaarlijks 100 chauffeurs opleiden.” 

Diversiteit en inclusie

“Ook diversiteit is een belangrijke pijler binnen H.Essers. Momenteel hebben we in ons bedrijf al 51 verschillende nationaliteiten, en dat zullen er in de toekomst wellicht nog meer worden. Om alle medewerkers optimaal te laten samenwerken heeft H.Essers Academy een eigen diversiteits- en inclusiecoach en bieden we lessen Nederlands voor anderstaligen aan. Zo wil ons bedrijf inzetten op inclusieve tewerkstelling en de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen voor nieuwkomers. 

“Met een compleet aanbod aan opleidingen en aandacht voor diversiteit en ontwikkeling willen we gemotiveerde kandidaten aan een waardevolle job met perspectieven helpen én bestaande medewerkers ondersteunen in hun groei als professional”, besluit Mike Dautzenberg. “Zo dragen we bij aan de ontwikkeling in onze sector en de tewerkstelling in het algemeen.”

 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This