H. Essers opent gloednieuwe farma crossdock in Genk

Verschenen: 20 oktober 2022

“Nieuwe crossdock is belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van eigen pharma valley”

In antwoord op de stijgende vraag naar farmalogistiek en de complexiteit en strikte vereisten die gepaard gaan met de sector, investeert H.Essers in deze periode fors in de verdere ontwikkeling van zijn pharma valley in Genk. “De opening van een farmaspecifiek crossdock is alvast een belangrijke stap in de verdere uitbouw van het aanbod duurzame totaaloplossingen voor de farmasector en dat op een cruciale logistieke hotspot binnen Europa”, aldus CEO Gert Bervoets.

Pharma Valley

De opening van het hypermoderne overslagdok vormt een nieuwe fase in de strategische ontwikkeling van de Genkse Pharma Valley als centrale hub voor de opslag en distributie van farmaceutische goederen in Europa. CEO Gert Bervoets: “Door niet alleen voor een verdubbeling tot 14.500 vierkante meter te kiezen van het crossdock voor wegtransport maar ook de mogelijkheid toe te voegen om het crossdock te laten fungeren voor andere transportmodi zoals air, rail en ocean, komen we tegemoet aan de vraag van de sector. Met het crossdock zetten we mee de schouders onder oplossingen die flexibel, toekomstbestendig en duurzaam zijn.”

Gespecialiseerd overslagcentrum met value added services

Het crossdock opent vandaag de deuren dan wel officieel, er ging een lange voorbereiding aan vooraf. “Daarin hielden we rekening met de strenge voorschriften van de farma industrie en de specifieke noden van onze klanten, zodat we een vlekkeloze transitie konden garanderen. Deze noden vertaalden we naar een hypermodern crossdock met temperatuurgecontroleerde goederenconsolidatie en tal van value added services. “Passieve verpakkingen klaarmaken voor luchttransport, containerstuffing voor transport over zee, picking & packing. Als logistiek dienstverlener zetten we reeds geruime tijd in op dergelijke gespecialiseerde en soms complexe diensten, die voldoen aan de strengste voorwaarden van de farma industrie. Zo bieden we onze klanten een one stop shop en ontzorgen we hen maximaal.” 

Goederen consolidatie en multimodale verbindingen

“Met de opening van het crossdock zetten we een nieuwe en belangrijke stap in de uitbouw van de duurzame koers die we al enige tijd varen en waarbij we volop de kaart van de synchromodaliteit kiezen. De farmahub linkt immers verschillende transportmodi aan elkaar en dat op een cruciale ligging binnen Europa. Genk vormt een uitstekend gelegen poort binnen West-Europa. Van hieruit hebben we direct toegang tot het Europese farmanetwerk, tot onze eigen treinterminal en genieten we van een goed ontsloten ligging ten opzichte van de havens van Antwerpen en Rotterdam en de belangrijkste luchthavens van de Euregio. De bouw van onze eigen containerterminal Port of Limburg, op de voormalige Ford-site, zorgt op termijn voor een duurzame connectie tussen de haven van Antwerpen en het Europese hinterland via het Albertkanaal. Tal van troeven dus die de verankering en de verduurzaming van de Europese farmalogistieke versterken. 

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This