H.Essers vergroot healthcare footprint met overname Italiaans transportbedrijf Romano Trasporti

Verschenen: 25 oktober 2023

Acquisitie met oog op uitbreiding in Italië en verdere groei in strategisch segment healthcare

Logistiek dienstverlener H.Essers neemt het Italiaanse transportbedrijf Romano Trasporti over. Romano Trasporti heeft zijn thuisbasis in het zuiden van Italië, maar is zowel nationaal als internationaal actief, en uitgegroeid tot een referentie in de healthcaresector. De familie Romano zocht naar een gelijkgestemde en ervaren partner om verdere stabiele groei mogelijk te maken. Voor H.Essers past de acquisitie in zijn groeistrategie om zijn logistieke healthcare netwerk in Italië uit te breiden en te versterken.

Romano Trasporti is het bedrijf van de familie Romano en heeft zijn hoofdzetel in Nola, in de buurt van Napels. Vandaag staan zonen Gennaro en Tommaso Romano aan het roer. Antonio Romano, hoofd van de familie en tevens oprichter, is nog altijd actief in het bedrijf en richt zich op de chauffeurs, het materiaal en de garages. De transporteur stelt zo’n 120 mensen te werk, waaronder 95 chauffeurs, en heeft een moderne vloot van 95 trucks, en 100 temperatuur gecontroleerde trailers. Romano Trasporti, een referentie binnen de healthcare sector, verzorgt de nationale en internationale logistiek van verschillende toonaangevende spelers.

Culturele en zakelijke match

De familie Romano was op zoek naar zekerheid en stabiliteit in een steeds complexer wordende markt en keek daarom uit naar een partner. Ze vond die in H.Essers, dat zelf op zoek was naar een gelijkgestemde speler om verder te groeien in Italië en haar activiteiten binnen de healthcare sector uit te breiden. Christopher Van den Daele, COO H.Essers: “Italië is al jaren een van onze focuslanden. We zijn er al actief sinds de jaren ’80. Onze activiteiten groeien organisch, maar we kijken ook steeds naar passende uitbreidingsopportuniteiten. Met de overname van Romano Trasporti, dat aanwezig is in Napels, Rome en Milaan, versterken we ons logistieke netwerk in het land en breiden we onze diensten voor healthcare klanten verder uit. De overname past ook in onze asset-based aanpak: we blijven investeren in eigen mensen en materieel om onze capaciteit te vergroten. Daarnaast delen onze familiebedrijven dezelfde waarden en cultuur. Ook dat speelde voor beide partijen mee. We verwelkomen de familie Romano en alle medewerkers dan ook van harte binnen onze H.Essers-familie en kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan.”

Complete oplossingen voor healthcare

“Dankzij deze acquisitie verwerven we de expertise van een gerenommeerde speler in de healthcare en bieden we onze klanten nog betere ondersteuning bij het uitbouwen van hun activiteiten in Italië”, vervolgt Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers. “Het logistieke netwerk en transportactiviteiten van Romano Trasporti vormen een aanvulling op de onze, met bijvoorbeeld ons crossdock in Milaan. Hun hoofdzetel bevindt zich ook vlak bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volop kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en de trein als alternatief voor wegvervoer.”

Samen groeien

Ook de familie Romano is verheugd met de overname. Gennaro Romano: “De logistieke markt wordt steeds complexer en als bedrijf wilden we onze klanten continuïteit garanderen. We zijn blij dat we dat nu samen met ons team onder de vleugels van het familiebedrijf H.Essers kunnen doen. H.Essers biedt ons heel wat perspectieven op dat gebied. Onze klanten mogen bovendien rekenen op de bijkomende ervaring en capaciteit van deze internationaal toonaangevende logistieke speler. Deze overname biedt ons en onze medewerkers, H.Essers en onze klanten tal van belangrijke voordelen.”

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This