H.Essers zet grote stap in uitbreiding infrasegment met overname bouwtransportactiviteiten Alders Bulk Logistics

Verschenen: 7 oktober 2021

Logistieke dienstverlener verstevigt marktpositie in modulaire bouw

In de bouwwereld is efficiënt transport een must. H.Essers biedt met zijn segment Infra al jarenlang passende logistieke oplossingen, flexibel en op maat. Door de overname van de bouwtransportactiviteiten van Alders Bulk Logistics (Pelt), tot voor kort Alders Transport, versterkt H.Essers dit jaar zijn positie in het marktsegment en drukt Limburgs grootste werkgever een stevige stempel op de infralogistiek binnen de Benelux. Een win-winsituatie voor beide bedrijven.

Als logistiek dienstverlener wil H.Essers passende oplossingen bieden voor alle transportuitdagingen, ook die in de bouw. “Modulaire bouwtechnieken en het gebruik van prefab element is een duurzame evolutie binnen het bouwsegment. ”, vertelt Eric Epding, Senior Sales Manager Infra bij H.Essers. “Grote elementen dus, die veilig en vlot naar de werf getransporteerd moeten worden. Om tegemoet te komen aan die bijzondere logistieke noden, investeerden we de jongste jaren sterk in de uitbouw van onze vloot met onder andere bijkomende binnenladers, sledes en uitschuifbare plateauwagens.”

Krachten bundelen

Die uitbouw zet de Genkse logistieke dienstverlener nu verder met de overname van het bouwsegment van Alders Bulk Logistics uit Pelt. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid opleggerpark voor alle types bouw- en constructieproducten, inclusief modulaire bouw. “Met de overname van de bouwtransportactiviteiten van Alders Bulk Logistics breiden we onze capaciteit verder uit,” vertelt Stefan Wijns, de nieuwe Business Unit Manager Infra bij H.Essers. “We beschikken nu over zeven bijkomende binnenladers en achttien chauffeurs. Zo kunnen we onze oplossingen met binnenladers in België uitbreiden en onze positie in de Benelux versterken. Omgekeerd laten we onze kipperactiviteiten volledig over aan Alders Bulk Logistics. Deze strategische overname creëert dus een win-winsituatie voor beide partijen.”

Familiewaarden

Zowel H.Essers als Alders Bulk Logistics zijn familiebedrijven die familiale waarden hoog in het vaandel dragen. Roel Smets, hoofdaandeelhouder en algemeen directeur van Alders Bulk Logistics: “Ondanks onze aanzienlijke groei en vele ontwikkelingen hebben we ons familiale karakter steeds weten te behouden. Wij geloven in de kracht van gemotiveerde medewerkers, van korte beslissingslijnen en een verankering in een sterk netwerk. Het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten hebben ons grotendeels gebracht tot waar we nu staan en daar zijn we trots op. Mede door nauw samen te werken met onze partners blijven we innoveren en groeien in de regio’s waar wij actief zijn. `Meer dan ooit zijn we klaar om samen met H.Essers duurzame en constructieve transportoplossingen te ontwikkelen.”

Duurzame groei met nieuw team

Met een gespecialiseerd en professioneel team zorgt H.Essers voor een verdere versterking van zijn logistieke oplossingen voor de modulaire bouw. Stefan Wijns werd nieuw aangenomen als Business Unit Manager Infra. Eric Epding, zal zich volledig focussen op de verdere ontwikkeling van ons services voor het bouwsegment. “Wij kijken ernaar uit om met onze groeiende afdeling Infra de supply chain van onze klanten in de bouwsector verder te optimaliseren,” klinkt het bij Eric Epding. “We heten de chauffeurs en medewerkers van Alders Bulk Logistics dan ook graag van harte welkom in de H.Essers-familie.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This