Hamburger Hochbahn AG koopt 20 elektrische Mercedes-Benz Citaro bussen

Verschenen: 8 mei 2018

De officiële wereld premiere is op de IAA in Hannover, maar de eerste grote order is geplaatst: Mercedes-Benz zal 20 volledig nieuwe elektrische Citaro stadsbussen leveren aan Hamburger Hochbahn AG. De eerste twee bussen zullen nog voor het einde van dit jaar worden uitgeleverd.
Till Oberwörder, Head of Daimler Buses: “De eerste belangrijke order voor onze volledig elektrische en emissievrije Citaro is al voor de officiele wereldpremiere ontvangen, waarmee het vertrouwen in ons concept voor elektromobiliteit door het stedelijk vervoer wordt aangetoond. We brengen een groot en belangrijk onderdeel naar een lokaal emissievrij busverkeer naar de markt.”

De nieuwe volledig elektrische Citaro zal voor het einde van dit jaar in productie gaan. De elektrische Citaro maakt vooral indruk op gebied van energie efficiency. Dit is gebaseerd op een uniek en innovatie thermisch managementsysteem dat het energieverbruik vermindert en de reikwijdte vergroot. Een energiebesparende warmtepomp wordt bijvoorbeeld gebruikt om het passagierscompartiment op te warmen. Elektrische motoren nabij de wielnaven voeden de achteras.

De modulaire structuur van de batterijen is typerend voor de Citaro. Ze hebben een totale capaciteit van maximaal 243 kWh. De batterijen worden gekoeld tot de ideale temperatuur voor maximale lading, maximale bruikbare capaciteit en een lange levensduur. De batterijen worden opgeladen in het busdepot. Nadat de Citaro in productie gaat zullen er nog meer varianten voor tussentijds laden beschikbaar komen.

De nieuwe, volledig elektrisch aangedreven stadsbus is gebaseerd op de wereldwijd best verkochte Mercedes-Benz Citaro. Dit is nu meer dan 50.000 eenheden over twee generaties, is operationeel in bijna alle grote West- en Midden-Europese steden en voert een goede service uit op verschillende continenten.

Hamburger Hochbahn AG bedient 111 routes en 1327 bushaltes met ongeveer 1000 bussen. Deze vervoeren jaarlijks ongeveer 212 miljoen passagiers.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This