Hamburger Hochbahn AG koopt 20 elektrische Mercedes-Benz Citaro bussen

Verschenen: 8 mei 2018

De officiële wereld premiere is op de IAA in Hannover, maar de eerste grote order is geplaatst: Mercedes-Benz zal 20 volledig nieuwe elektrische Citaro stadsbussen leveren aan Hamburger Hochbahn AG. De eerste twee bussen zullen nog voor het einde van dit jaar worden uitgeleverd.
Till Oberwörder, Head of Daimler Buses: “De eerste belangrijke order voor onze volledig elektrische en emissievrije Citaro is al voor de officiele wereldpremiere ontvangen, waarmee het vertrouwen in ons concept voor elektromobiliteit door het stedelijk vervoer wordt aangetoond. We brengen een groot en belangrijk onderdeel naar een lokaal emissievrij busverkeer naar de markt.”

De nieuwe volledig elektrische Citaro zal voor het einde van dit jaar in productie gaan. De elektrische Citaro maakt vooral indruk op gebied van energie efficiency. Dit is gebaseerd op een uniek en innovatie thermisch managementsysteem dat het energieverbruik vermindert en de reikwijdte vergroot. Een energiebesparende warmtepomp wordt bijvoorbeeld gebruikt om het passagierscompartiment op te warmen. Elektrische motoren nabij de wielnaven voeden de achteras.

De modulaire structuur van de batterijen is typerend voor de Citaro. Ze hebben een totale capaciteit van maximaal 243 kWh. De batterijen worden gekoeld tot de ideale temperatuur voor maximale lading, maximale bruikbare capaciteit en een lange levensduur. De batterijen worden opgeladen in het busdepot. Nadat de Citaro in productie gaat zullen er nog meer varianten voor tussentijds laden beschikbaar komen.

De nieuwe, volledig elektrisch aangedreven stadsbus is gebaseerd op de wereldwijd best verkochte Mercedes-Benz Citaro. Dit is nu meer dan 50.000 eenheden over twee generaties, is operationeel in bijna alle grote West- en Midden-Europese steden en voert een goede service uit op verschillende continenten.

Hamburger Hochbahn AG bedient 111 routes en 1327 bushaltes met ongeveer 1000 bussen. Deze vervoeren jaarlijks ongeveer 212 miljoen passagiers.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This