Header image Nooteboom Academy® start samenwerking met V-TAS opleidingen voor cursussen Code95 en Chauffeur Exceptioneel Transport

Verschenen: 8 oktober 2018

V-TAS opleidingen uit Bladel en Nooteboom Trailers starten een exclusieve samenwerking voor specifieke trainingen en cursussen gericht op het uitzonderlijk wegvervoer. De nadruk ligt hierbij op Code95 alsmede ook opleidingen Chauffeur Exceptioneel Transport. De lesprogramma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met V-TAS, hetgeen heeft geresulteerd in een breed pakket aan gerichte opleidingen voor het exceptioneel vervoer. Het portfolio telt inmiddels 13 cursussen waaruit de chauffeur kan kiezen, variërend van 1-daagse tot 4-daagse cursussen waarmee de chauffeur van 7 tot maximaal 28 Code95 uren krijgt toegekend.

Robert Nijhuis, directeur Sales & Services Nooteboom Trailers over deze beslissing: “Wij willen onze klanten steeds meer een totaalpakket kunnen bieden, met als doel het bieden van de laagste operationele kosten (Total Cost of Ownership) voor onze klanten. De chauffeur als gebruiker van een oplegger heeft een grote invloed op de reparatie- en onderhoudskosten. Met een goede opleiding kunnen we bijdragen in het verlagen van de onderhoudskosten. Maar ook veiligheidsaspecten, waaronder ladingzekering, zullen uitgebreid aan de orde komen.”Robert Nijhuis: “We beginnen met de Nooteboom Academy® in Nederland en België, maar uiteindelijk gaan we de cursussen ook in andere talen geven. Het doel is om de Nooteboom Academy® uit te rollen naar andere landen binnen Europa.”
De cursussen van de Nooteboom Academy® bestaan uit een theorie- en een praktijkdeel, waar de cursisten de opgedane kennis ook direct in de praktijk kunnen toetsen. Robert Nijhuis: “Vanwege het tekort aan chauffeurs komen we steeds vaker jonge, onervaren chauffeurs tegen die met complex materieel aan het werk moeten gaan. Onze klanten hebben belang bij goed opgeleide chauffeurs. Met de Nooteboom Academy proberen we daar een bijdrage aan te leveren.”
John van Oers, directeur V-TAS: ‘’In de circa 20 jaren die V-TAS actief is in het opleiden van vakmensen in het horizontale en verticale transport hebben wij een schat aan ervaring en expertise opgedaan. Hierdoor zijn wij bij uitstek in staat u optimaal te adviseren bij het maken van een keuze van een passende opleiding.”
De opleidingen van V-TAS hebben dankzij hun praktische karakter een duidelijke meerwaarde.  John: “Onze instructeurs en trainers hebben zelf ruime ervaring in het exceptionele transport en begrijpen dus welke situaties de chauffeurs dagelijks tegenkomen op de weg en tijdens het laden en lossen op de bouw, petrochemie, en industrie. Dát is het uitgangspunt van onze opleidingen. Daardoor pas je wat je leert ook daadwerkelijk makkelijker toe in de praktijk. Daardoor verhoogt de efficiëntie, de veiligheid én de kwaliteit van het werk”.
Daarbij hanteren zowel V-TAS alsmede de Nooteboom Academy® een bijzonder uitgangspunt. John: “We werken vanuit praktijk naar de theorie, al onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden veelal op een van onze goed uitgeruste locaties en met actueel materieel gegeven. Zo hebben we ook een nieuwe hydraulisch gestuurde en uitschuifbare Nooteboom semidieplader aangeschaft. Dat motiveert cursisten enorm, omdat ze merken dat ze het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. De theorie koppelen we nadrukkelijk aan de praktijk, zodat duidelijk wordt waarom je bepaalde dingen moet weten. Daarnaast speelt bewustwording een belangrijke rol. Werknemers moeten zich bewust zijn dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het materieel, het verkeer en de lading die zij vervoeren alsmede voor de veiligheid en kwaliteit van hun werk.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This