Hedin Automotive neemt MERCEDES-BENZ TRUCKS Center Sint-Pieters-Leeuw over

Verschenen: 20 oktober 2022

Hedin Automotive neemt Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw over. Met deze overname breidt het bedrijf zijn truckactiviteiten verder uit en versterkt het zijn geografische aanwezigheid in Vlaams-Brabant. Hedin Automotive telt nu vier truckverkooppunten en vijf servicepunten in Vlaanderen.

Het truckcenter van Mercedes-Benz in Sint-Pieters-Leeuw komt in handen van Hedin Automotive. Dat maakt het bedrijf bekend. De vestiging telt 38 medewerkers en verkocht vorig jaar 348 voertuigen, waaronder 167 trucks en 181 bestelwagens, goed voor een omzet van 26.9 miljoen euro. Dankzij de overname vergroot de organisatie haar aanwezigheid in Vlaams-Brabant en bereikt het een groter publiek in Brussel en Wallonië.

De 3.899 m2 grote vestiging biedt een verscheidenheid aan diensten en producten aan, waaronder de verkoop van nieuwe vrachtwagens, nieuwe en tweedehandsbestelwagens, een uitgebreide serviceafdeling en een onderdelenmagazijn. Een mooie toevoeging aan het bestaande aanbod van Hedin Automotive.

We zijn zeer verheugd om onze truckactiviteiten verder uit te breiden met het Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw. Deze overname verbetert ons marktbereik in de regio Brussel en Wallonië aanzienlijk en we kijken ernaar uit om ons verbeterde truckaanbod aan zowel nieuwe als bestaande klanten aan te bieden”, aldus Henrik Lessèl, CEO van Hedin Automotive.

Na de voltooide overname beschikt Hedin Automotive in België over 20 Mercedes-Benz-vestigingen en drie Toyota/Lexus-vestigingen. In 2021 verkocht Hedin Automotive Belgium nv 9.223 nieuwe Mercedes-Benz-voertuigen en -vrachtwagens en had het een totale omzet van 438 miljoen euro.

De overname wordt naar verwachting midden december 2022 afgerond en hoeft niet langs de Belgische Mededingingsautoriteit te passeren.

© Foto: Hedin Automotive

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This