Herhaalorder 25 VDL Citea’s LLE-120 voor ASEAG in Aken

Verschenen: 20 maart 2019

VDL Bus & Coach heeft opnieuw een grote order ontvangen voor 25 Citea’s LLE-120van ASEAG (Aachener Straßenbahn- und Energieversorgungs-AG). ASEAG is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Aken en omgeving. In de afgelopen jaren zijn er 27 Citea‘s LLE-120 aan de busvloot toegevoegd. De levering van de voertuigen is gepland voor 2019, in totaal rijden er dan 52 VDL Citea’s LLE-120 in operatie in Aken. 

“We zijn trots dat we onze samenwerking met overheidsbedrijf ASEAG verder kunnen uitbreiden en kijken ernaar uit om ook de 25 nieuwe VDL Citea’s LLE-120 in het stadsbeeld van Aken te zien in de toekomst,’’ aldus Boris Höltermann, directeur VDL Bus & Coach Deutschland GmbH. 

VDL Citea LLE: Innovatief lichtgewichtconcept 

De VDL Citea LLE-120/255 voor ASEAG beschikt over een stoelindeling van 30+2+1. In het geval van de VDL Light Low Entry zorgt de combinatie van een milieuvriendelijke motor met een zeer laag gewicht voor een toonaangevend gunstig brandstofverbruik en minder onderhoudskosten. Dit resulteert in een verdere reductie van de CO2-uitstoot. De bussen voldoen hiermee aan de hoogste veiligheidsnormen en de door de Duitse staat voorgeschreven grens voor CO2-uitstoot. De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is een logische stap voor ondernemers die zich, gezien de huidige druk van het Duitse dieselrijverbod, ook tot doel hebben gesteld om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. De VDL Citea LLE-120 is hiermee niet alleen een aanwinst voor ASEAG, maar ook voor de inwoners van Aken. 

ASEAG 

De ASEAG is al meer dan 130 jaar verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Aken en omgeving. De oorspronkelijk doelstelling is nog steeds actueel: zorg dragen voor mobiliteit op maat. In een inzetgebied met een oppervlakte van zo’n 700 km2 worden dagelijks worden ruim 230.000 personen vervoerd. 

VDL Bus & Coach 

De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassismodules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België. Hoog in het vaandel van VDL Bus & Coach staan kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, het milieu, een laag brandstofverbruik, comfort en lage 

onderhoudskosten. De verkoop van de VDL Bus & Coach producten vindt plaats door middel van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, importeurs en agenten in meer dan 30 landen. Daardoor kunnen vervoersoplossingen op maat worden aangeboden. Voor after sales service en onderhoud kan de klant rekenen op een vlekkeloos en snel ingrijpen door medewerkers van één van de vele servicepunten. Een zeer omvangrijk distributienetwerk zorgt ervoor dat reserveonderdelen en busgerelateerde artikelen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming geleverd worden. VDL Bus & Coach is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa. 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This