High five: ‘International Van of the Year Award’ voor Ford Transit bij het winnen van de titel in 2024!

Verschenen: 22 november 2023

In drieëntwintig jaar tijd heeft de Ford Transit al vijf keer de International Van of the Year Award (IVOTY) gewonnen, de meest prestigieuze onderscheiding voor Europese bestelwagens. De nieuwe Transit Custom van Ford Pro is de nieuwste winnaar van de IVOTY, voor 2024.

Bij de verkiezing voor de IVOTY 2024 gaf de jury, bestaande uit 24 leden van toonaangevende bedrijfswagenpublicaties uit heel Europa, de nieuwste Ford Transit Custom de hoogste cijfers, vóór de nieuwe Iveco eDaily en de Renault Trafic E-Tech, om de podiumplaatsen te vervolledigen.

De andere finalisten waren de HYVIA Master E-Tech H2, Mercedes-Benz eCitan en Opel Vivaro-e Hydrogen, wat de diversiteit en keuze van aandrijflijnen aangeeft die vandaag beschikbaar zijn in de sector van lichte bedrijfsvoertuigen.

“Zoals gezegd is dit de vijfde keer dat de Ford Transit de IVOTY heeft gewonnen, eerst in 2001 en 2007 met het toenmalige allesomvattende model en kort na de lancering van de nieuwe generatie, zelfstandige variant met één ton, verzekerde de Transit Custom zich van de titel in 2013 en opnieuw in 2020 en nu voor 2024. Een belangrijke prestatie en felicitaties aan alle betrokkenen”, aldus Jarlath Sweeney, voorzitter van IVOTY.

Voorafgaand aan de uitreiking van de IVOTY 2024 trofee tijdens de Solutrans 2023 beurs op EurExpo, Lyon, Frankrijk, zei Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europe: “We zijn erg trots dat de IVOTY-jury deze prestigieuze prijs heeft toegekend aan de volledig nieuwe Transit Custom. De nieuwe Transit Custom is de eerste bestelwagen die Europese klanten kiezen en is ontworpen en ontwikkeld om aan hun uiteenlopende behoeften te voldoen. Naast onze bekroonde diesel hebben klanten binnenkort ook de keuze uit elektrische en PHEV-versies. Elk model zit boordevol innovatie en supersnelle connectiviteit met het uptime-, oplaad- en productiviteitssoftware-ecosysteem van Ford Pro om de bedrijven van onze klanten te helpen bloeien.”

Uitgegeven door IVOTY Ltd., www.van-of-the-year.com; jarlath@fleet.ie

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This