Hitachi Automotive Systems Americas en TomTom werken samen aan real-time gevarendetectie

Verschenen: 8 januari 2020

Hitachi Automotive Systems Americas, Inc. en TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, werken samen aan een Proof of Concept (PoC) voor de ontwikkeling van een nieuwe real-time gevarendetectie voor navigatie en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Met de samenwerking bundelen de bedrijven hun technologische krachten om real-time updates te leveren over eventuele gevaren op de weg. Deze worden gedetecteerd door de voertuigsensoren van Hitachi Automotive Systems, de Engine Control Unit (ECU) en het on-board Deep Neural Network (DNN). Vervolgens wordt dit doorgegeven aan de navigatie- en ADAS-toepassingen van TomTom’s connected services.

Tijd besparen en stress verminderen
Hitachi Automotive Systems Americas gebruikt de sensor en de edge processor-technologie van de auto om kuilen en puin te detecteren, deze informatie te verwerken en vervolgens naar hun cloud te sturen. De gedetecteerde informatie wordt overgebracht naar de cloud-gebaseerde fusion engine van TomTom, die tevens wordt gebruikt voor de verkeersinformatiedienst TomTom Traffic. TomTom levert dan de informatie over de gevaren aan alle navigatie- en ADAS-applicaties op dezelfde manier als het verkeersinformatie levert via connected services. Hierdoor kunnen bestuurders betere beslissingen nemen die tijd besparen, stress verminderen en zorgen voor meer veiligheid op de weg.

Vertragingen minimaliseren

“We zijn blij dat we samen met TomTom helpen om een smart cities ecosysteem te bouwen”, aldus John Nunneley, Design Engineering SVP bij Hitachi Automotive Systems Americas, Inc. “Deze oplossing geeft voertuigen de intelligentie om real-time gegevens over de toestand van de weg te detecteren, te gebruiken en te delen met andere voertuigen en gemeenten om zo vertragingen te minimaliseren, de veiligheid te verhogen en reparaties op wegen uit te voeren.”

Meer veiligheid

“De ontwikkeling van innovatieve real-time gevarendiensten voor navigatie en geautomatiseerd rijden zal uiteindelijk leiden tot meer veiligheid en minder verkeersopstoppingen – en dat is precies waar het bij TomTom om draait”, aldus Ralf-Peter Schäfer, Head of Traffic and Travel Information bij TomTom. “Het is belangrijk om op één lijn te zitten met vooruitstrevende bedrijven om de mobiliteit te bevorderen. Daarom is het mooi dat we met Hitachi Automotive Systems Americas samenwerken.”

Hitachi Automotive Systems Americas streeft ernaar om een connected AD/ADAS ECU-platform te bieden dat in staat is om zowel de onboard applicaties van Hitachi Automotive Systems als de serviceapplicaties van derden te ondersteunen. Dit platform heeft als doel om een belangrijke rol te spelen bij het leveren van meer schaalbare, veilige en betrouwbare connected services aan zowel bedrijven als eindgebruikers.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This