Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille geeft resultaat

Verschenen: 12 september 2019

De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af. Zo sluit de Belgische vestiging in Tongeren 2018 af met een lichte omzetstijging van vijf procent, ondanks de zware randvoorwaarden. Dankzij de drie nieuwe opdrachten die het bedrijf tijdens het eerste semester naast de kernactiviteit van het voertuigtransport binnenhaalde, kunnen de voertuigdeskundigen positief naar de toekomst kijken.

De professionele voorbereiding van voertuigen wordt steeds belangrijker bij Hödlmayr Logistics Belgium. Naast het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden focust het bedrijf nu ook op de voorbereiding van jonge tweedehandsvoertuigen en de complete modulatie van vlootvoertuigen en huurvoertuigen, attest inbegrepen. Het team van experts heeft als doel de klanten zo goed en voordelig mogelijk te ondersteunen bij hun persoonlijke eisen en remarketingprocessen en zo de waarde bij wederverkoop te verhogen.

Sinds kort vertrouwt bijvoorbeeld een van de grootste handelaarsnetwerken van de regio, A & M Delorge, op de expertise van Hödlmayr. “In onze garage bereiden wij tot wel 1.000 VW/Skoda- en SEAT-modellen voor op de verkoop. Bovendien konden wij een contract met ALD afsluiten, een heel groot en belangrijk leasingbedrijf in de B2B-sector. Daarnaast hebben we de PSA-groep weer naar Tongeren gehaald met het Opel-remarketingconcept. Dat betekent dat wij sinds 1 juli 2019 verantwoordelijk zijn voor alle transporten van de huurvoertuigen van Opel. We stockeren ze bovendien bij ons op de compound. Daarnaast voeren wij nog diverse logistieke activiteiten uit op de PSA-compound in Woutersbrakel. In het totaal gaat het over een volume van 10.000 voertuigen per jaar”, vertelt Michael Geschke, zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium.  

Lopende investeringen  

Wat de toekomstige investeringen betreft, zal het Hödlmayrteam van België op de ingeslagen weg verdergaan. Om te beginnen blijft Hödlmayr Logistics Belgium continu investeren in de modernisering van het eigen wagenpark. “Om aan het groeiende aantal transfers voor handelaars en leasingbedrijven te kunnen blijven voldoen, beschikken wij uiteraard ook over vrachtwagens die de grootstad binnen kunnen en die niet-rijklare auto’s kunnen laden en transporteren”, aldus Geschke. “Dit jaar werd ook opnieuw 400.000 euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de zogenaamde Pre-Delivery Services, kortweg PDI. Daarnaast gaat er 100.000 euro naar de renovatie van de spoorwegaansluiting.”

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This