Hoe effectief driver management u kan helpen drie belangrijke uitdagingen rond bestuurders aan te pakken

Verschenen: 25 juni 2021

Drie uitdagingen die u kunt aanpakken met driver management

1. Naleven van regelgeving

Als fleet manager weet u hoe belangrijk het is om de regels voor rijtijden en werktijden voor chauffeurs na te leven. Als u dat niet doet, kunt u immers enorme boetes krijgen. Toch is het soms lastig om de strenge en complexe regelgeving te doorgronden.

Handmatig beheer is bijzonder tijdrovend en verhoogt het risico van onjuiste gegevens. Een effectief softwaresysteem voor  driver management kan het echter eenvoudig maken om rij- en rusttijden in de gaten te houden en te registreren. Met nauwkeurige, actuele informatie kunnen u en uw bestuurders kostbare tijd besparen, de regels naleven en boetes voor rijtijden van uw chauffeur voorkomen.

2. Verkeersveiligheid en rijgedrag

Wist u dat 90% van alle verkeersongevallen het gevolg is van een menselijke fout? Uw risicobeheersingsstrategie moet voorzien in technologie die ervoor zorgt dat bestuurders hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk kunnen doen. U kunt uw bestuurders ondersteunen met apparaten in het voertuig, zoals dashcams in uw vrachtwagens of Driver Terminals, die direct advies geven over veiliger rijgedrag. Uw bestuurders worden gewaarschuwd bij risicovol gedrag, zoals rijden met een te hoge snelheid of plotseling remmen.

Een goede oplossing voor driver management geeft bestuurders ook advies over milieuvriendelijker rijgedrag, zoals eerder schakelen of een adviessnelheid die is gebaseerd op efficiënt brandstofgebruik en de maximumsnelheid. Op deze manier wordt er minder brandstof verspild, vinden er minder ongelukken plaats en worden voertuigen beter beheerd.

3. Productiviteit

Zijn uw bestuurders productief onderweg? Door GPS- en telematicagegevens in uw systeem voor driver management te integreren, krijgt u uiterst nuttige inzichten in hoe u uw wagenpark zo efficiënt mogelijk inzet.

Als uw bestuurders toegang hebben tot live verkeersgegevens, kunnen ze de best mogelijke routes nemen. Daardoor kunnen ze meer ritten maken en hoeven ze minder vaak onnodig te wachten. De juiste software voor  driver management software kan ook de administratie vereenvoudigen door facturen en ritrapporten te automatiseren. Zo heeft u meer tijd over voor uw kerntaken.

Driver management vereenvoudigen met WEBFLEET-software

De oplossing voor  driver management van WEBFLEET maakt het eenvoudig om regelgeving na te leven. Ook worden bestuurders hiermee aangespoord tot veiliger en efficiënter rijgedrag en maximaliseert de oplossing de productiviteit.

Wilt u helpen de prestaties van bestuurders flink te verbeteren? Neem contact op met een van onze experts om te zien hoe we u met de juiste driver management software kunnen helpen.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This