Hoe klaar is uw organisatie voor elektrische trucks?

Verschenen: 8 mei 2024

De transitie naar emissieloos transport: hoe pakt u dit aan?

 

De Volvo Business Case Simulator begeleidt u naar een groenere toekomst

 

De overgang naar elektrische vrachtwagens is onvermijdelijk én cruciaal voor een duurzamere toekomst. Maar hoe weet u of u als organisatie klaar bent voor deze stap? Volvo Trucks ontwierp een Business Case Simulator om u daarbij te helpen.

In 10 heldere stappen evalueert deze tool in welke mate u klaar bent voor elektrisch transport met vragen die de noden van uw organisatie in kaart brengen. Zo krijgt u een transparant en betrouwbaar antwoord.

Een tool die vertrekt vanuit uw noden

Als ervaren fabrikant in elektrische vrachtwagens, is Volvo Trucks zich ervan bewust dat de overstap naar elektrisch rijden ingrijpend kan zijn. Er zijn dan ook allerlei zaken om rekening mee te houden. De Business Case Simulator is zo ontworpen dat die een overzicht biedt van hoe elektrische trucks uw organisatie beïnvloeden. Van de dagelijkse afstand die uw trucks afleggen tot het type transport en de duurzaamheidsplannen van uw organisatie, de Volvo Trucks-simulator neemt verschillende elementen in overweging.

De tool maakt uiteraard een ‘momentopname’, maar wel eentje met concreet advies, objectief en onafhankelijk, over de stappen die u als bedrijf kan zetten om tot een positievere businesscase te komen. Resultaat: een helder beeld van uw toekomst met elektromobiliteit.

Een partner in e-mobility

De lancering van de Business Case Simulator toont duidelijk aan dat Volvo Trucks zichzelf niet langer ziet als enkel en alleen een producent van elektrische vrachtwagens. Volvo Trucks streeft ernaar een echte partner in elektromobiliteit te zijn, en samen met u en uw partners stappen te zetten naar een groenere toekomst. Daarbij kijken ze verder dan enkel innovatieve producten, maar focussen ze ook en vooral op service. De experts bij Volvo Trucks gaan standaard voor ondersteuning in:

  • Persoonlijk advies: analyse van uw concrete noden en aanbevelingen op maat van uw organisatie
  • Flexibele financiering: diverse financieringsmogelijkheden om de omschakeling naar e-mobility te faciliteren
  • Chauffeursopleidingen om uw personeel vertrouwd te maken met elektrische trucks
  • Onderhoud & service: een netwerk van vaste partners voor het onderhoud en repareren van uw elektrische vrachtwagens
  • Laadinfrastructuur en energiemanagement: voorbereiding van uw energie-infrastructuur op de overschakeling naar een elektrische vloot alsook optimalisatie de energiekost van uw assets (gebouwen, elektrische wagens, enz)

De Business Case Simulator sluit mooi aan bij deze diensten. Het ultieme doel van de Volvo Trucks simulator-tool? U helderheid en vertrouwen geven in uw beslissing om (deels) over te schakelen op elektrische trucks. Maar in de eerste plaats: u optimaal ondersteunen met concrete next steps richting het elektrificeren van uw vloot.

Start vandaag nog met uw simulatie

Wilt u zich voorbereiden op een duurzame en efficiënte toekomst, en ze tegelijk ook mee vormgeven? Neem dan eens een kijkje op de Volvo Trucks-website, vul de gevraagde gegevens in de Business Case Simulator in en begin meteen met uw simulatie. In enkele klikken krijgt u een veel duidelijker beeld van uw (toekomstige) status binnen het elektrische proces, de sterke en minder sterke punten van uw businesscase en de eventuele volgende stappen.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This