Van Hool bouwt 58 trambussen voor Trondheim

Verschenen: 6 april 2018

Van Hool gaat 58 trambussen bouwen voor Trondheim, waar ze vanaf  augustus 2019 zullen ingezet worden. De busconstructeur uit Lier heeft daartoe een contract gesloten met Nettbuss en Tide, de plaatselijke operatoren die in opdracht rijden van AtB, de openbare vervoersmaatschappij in Trondheim, voor de levering van 58 dubbel-gelede (Lengte: 24meter) hybride (HVO diesel-elektrische) trambussen met dubbele tractie van het model Exqui.City. De voertuigen zullen ingezet worden door deze twee plaatselijke operatoren : Nettbuss (44 stuks) en door Tide (14 stuks). De eerste 2 voertuigen worden opgeleverd in december 2018 (voor elke operator 1 voertuig). Alle trambussen worden dan opgeleverd in de loop van maart – juni 2019.

 

Dit is het grootste order dat Van Hool ooit mocht binnen halen voor haar trambus, die sedert 2011 op de markt is, en waarvan tot op heden ruim 250 voertuigen besteld werden in 11 landen. De trambus maakt trouwens tegen oktober 2019 ook haar opwachting in Vlaanderen wanneer 14 trambussen door De Lijn zullen ingezet worden in de Brusselse Noordrand.

 

De 58 trambussen zullen in Trondheim ingezet worden op drie verschillende lijnen (twee van + 21,5km en één van + 13,5 km). De trambussen zullen onderhouden worden in de werkplaats van WWISST in Trondheim. Het onderhoudscontract, met een looptijd van 10 jaar, is in handen van Busnor, waarmee Van Hool nauw gaat samenwerken om een optimaal Bus-concept aan te bieden: van levering tot en met het onderhoud gedurende die periode. Hierbij zetten beide partners een bestaande samenwerking verder : Busnor en Van Hool werken volgens een gelijkaardig concept in Bergen (Noorwegen), waar twee trambussen reeds sedert 2014 de dienst uit maken.

Meer nieuws

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This