HOUWELYCKX WEGENBOUW STAAT VOOR UITSTRALING EN TECHNOLOGIE EN KIEST VOOR RENAULT TRUCKS

Verschenen: 17 juni 2020

Al bijna 100 jaar is Houwelyckx Wegenbouw actief in de riolerings- en infrastructuurwerken. In die periode zag het familiebedrijf uit Sint-Katelijne-Waver de sector sterk evolueren. Vandaag is technologisch vernuft een must, meteen ook één van de redenen waarom Houwelyckx koos voor de vrachtwagens van Renault Trucks.

Bouwplannen in 3D die rechtstreeks naar machines gestuurd worden om met behulp van Gps-signalen de werken millimeterprecies uit te voeren? Met zo’n hoogtechnologische toepassingen ga je als bedrijf ook voor vrachtwagens die enkel het allerbeste bieden. “Drie jaar geleden kozen we resoluut voor Renault Trucks. We leveren bij elk project kwalitatief hoogstaand werk en we willen dat ons machinepark dat ook uitstraalt. Zowel op het vlak van looks, prestaties, comfort en veiligheid als milieu scoren de vrachtwagens van Renault uitstekend. Wat ons betreft de perfecte combinatie van performantie en budget,” aldus Gedelegeerd Bestuurder Olivier Dom.

 Exclusief Renault Trucks

Ondertussen telt het vrachtwagenpark van Houwelyckx Wegenbouw vijf containervrachtwagens van Renault Trucks en één trekker-oplegger van het merk voor grondverzet. De overige vrachtwagens van het bedrijf worden stelselmatig vervangen door Renault Trucks -voertuigen. Een bewuste keuze, zegt Dom: “Uniformiteit draagt bij tot de uitstraling van ons bedrijf. Wij gaan voor een persoonlijke aanpak, en onze vrachtwagens zijn daarbij voor een stuk ook ons uithangbord. Bovendien is het ook gemakkelijk voor het onderhoud, waarbij de nabijheid van Garage Van Hove een troef is. Ze zijn flexibel en hebben ons professioneel begeleid bij de keuze van de vrachtwagens. De juiste specificaties zijn belangrijk, zeker voor een sector als de bouw.”

De twee meest recente vrachtwagens bij Houwelyckx zijn specifiek voor de bouw ontwikkelde, 460 pk sterke 6X4 trucks uitgerust met een containerhaaksysteem en extra veiligheidstechnologieën. Ze werden in de loop van de maand maart geleverd, midden in de voor veel bedrijven onzekere Corona-periode. Maar dat vormde voor Houwelyckx geen bezwaar. “Na de lockdown gaat het werk gewoon door. Wij blijven dus ook investeren in nieuw materiaal en daarmee ook in de toekomst van het bedrijf en die van onze 50 werknemers. De chauffeurs van de vrachtwagens zijn bijzonder tevreden met het comfort ervan. We zijn er zeker van dat ze extra zorg dragen voor ‘hun’ vrachtwagen,” besluit Olivier Dom.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This