Huyndai: truck met brandstofcel

Verschenen: 14 september 2018

Hyundai toont eerste glimp van nieuwe truck met brandstofcel, mededeling in aanloop naar IAA Commercial Vehicles 2018

Het opvallende design is een milieuvriendelijke vrachtwagen waardig. Plannen voor de Europese markt worden onthuld op IAA Commercial Vehicles 2018.

Donderdag 13 september 2018 — Hyundai Motor gunde de wereld vandaag een eerste blik op een gerenderde afbeelding van een nieuwe vrachtwagen met brandstofcelaandrijving die het in 2019 zal lanceren. Na de ix35 Fuel Cell en de NEXO bereikt Hyundai met de presentatie van zijn Fuel Cell-vrachtwagen een nieuwe mijlpaal als leider in brandstofceltechnologie.Ook door zijn opvallende ontwerp onderscheidt de elektrische vrachtwagen met brandstofcel zich van alle bedrijfsvoertuigen die Hyundai bouwt. Het is simpel, zuiver en tegelijk aerodynamisch efficiënt, met een spoiler en zijafscherming.

Het geometrische radiatorrooster symboliseert waterstof en geeft de truck een unieke, krachtige look. Hij straalt een milieuvriendelijk karakter uit door het iconische blauw in zijn kleurenpalet en een koetswerk met een markant grafisch ontwerp op de zijkant van de container, dat zijn dynamische karakter visualiseert.

Op de IAA Commercial Vehicles 2018 in het Duitse Hannover zal Hyundai de voertuigspecificaties bekendmaken en zijn toekomstplannen voor de brandstofceltruck aankondigen: volgend jaar lanceert het merk de truck op de Europese markt voor milieuvriendelijke bedrijfsvoertuigen.

Onlangs bracht Hyundai Motor op een Zuid-Koreaanse snelweg ook de eerste binnenlandse rit met een zelfsturende vrachtwagen en oplegger tot een goed einde. Een Hyundai Xcient reed zo’n 40 km op de snelweg tussen Uiwang en Incheon en trok een grote oplegger om echt vrachtvervoer te simuleren. Hyundai zette zo zijn innovatieve technologische vooruitgang in toekomstgerichte mobiliteit in de kijker.

Meer nieuws

Het IVECO Daily Van avontuur gaat door in Amerika

Het IVECO Daily Van avontuur gaat door in Amerika

Professioneel kiteboarder Núria Gomà i Lleonart blijft reizen aan boord van haar Daily 4x4. Een volledig nieuw ontwerp voor haar bestelwagen omgezet naar een Tigrotto, een Daily 4x4 Special Edition geïnspireerd op een historisch IVECO-voertuig uit de jaren 50 en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This